Τον Αγιασμό έναρξης λειτουργίας του Παραρτήματος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στην Αγιά τέλεσε το Σάββατο 11/9 ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος. Παρέστησαν ο Δ/ντής της Σχολής Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγιάς Πρωτ. Αθανάσιος Μακρής, ο Καθηγητής της Σχολής κ. Γεώργιος Λεμονόπουλος, Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ελασσόνος και μερίδα των μαθητών της Σχολής.

Στην προσφώνησή του ο π. Επιφάνιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ευλογητή παρουσία του και την πατρική του μέριμνα για την πρόοδο και προκοπή της Σχολής και κάλεσε τους μαθητές να επιδείξουν την δέουσα επιμέλεια και συνέπεια στην μελέτη και παρακολούθηση των μαθημάτων, τα οποία θα διεξαχθούν και φέτος σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανόνες που θα υποδείξει το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού. Ευχαρίστησε δε ευγνωμόνως τον Αρχιερατικό Επίτροπο και τους Ιερείς της επαρχίας Αγιάς για την φροντίδα τους για την απρόσκοπτη λειτουργία του Παραρτήματος.

Από την μεριά του, ο Σεβασμιώτατος χαρακτήρισε «ευλογία Θεού» την επανασύσταση του Παραρτήματος, μετά από την πολυετή αναστολή της λειτουργίας του. Επεσήμανε, επίσης, ότι «η Βυζαντινή Μουσική δεν είναι απλώς μία τέχνη, αλλά κάτι περισσότερο, είναι λειτουργική τέχνη, καθοριστική για την εξέλιξη της Λατρείας και οι Ιεροψάλτες συλλειτουργοί του Ιερέως». Θύμισε, ακόμα ότι «στη Λατρεία προηγείται ο λόγος και έπεται η μουσική. Αν η τέχνη υπερισχύσει του λόγου της Λατρείας, τότε χάνεται το νόημα της Βυζαντινής Μουσικής. Ενώ, έργο του Ιεροψάλτου είναι να συμπαρασύρει τους πιστούς, ώστε να μετέχουν ουσιαστικά στην Λατρεία».

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους μαθητές για την σπουδή τους στην Σχολή και ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά, με προσοχή και τήρηση των κανόνων, καθότι η πανδημία είναι παρούσα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.