Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, εκπροσωπούμενου υπό του Επισκόπου Σινώπης κ. Σιλουανού, τελέστηκε ο Αγιασμός επί τη ενάρξει του σχολικού έτους 2023 στο Κολλέγιο «Άγιος Γεώργιος» της φερωνύμου Ενορίας-Κοινότητος Thebarton στην Αδελαΐδα.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Επίσκοπος κ. Σιλουανός, πλαισιούμενος από τον π. Διογένη Πατσούρη, Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας-Κοινότητος, τον π. Κωνσταντίνο Σκουμπουρδή, ιερέα υπεύθυνο για τους μαθητές του Κολλεγίου, τον π. Ιερεμία Krieg, πατέρα μαθήτριας του Κολλεγίου, και τόν Διάκονο Ιωάννη Σαριδάκη, καθηγητή και παλαιό μαθητή του Κολλεγίου, καθώς και πατέρα μαθητών του Κολλεγίου.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής του Κολλεγίου κ. Επαμεινώνδας Καραμόσχος και ο Υποδιευθυντής κ. Απόστολος Αποστόλου, δίνοντας το παράδειγμα στους μαθητές και υποβοηθούντες το έργο των διδασκάλων. Η συμπεριφορά των μαθητών ήταν υποδειγματική και προσευχητική.

Ο Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός, αφού μετέφερε στους μαθητές και στο διδακτικό προσωπικό την αγάπη, τις ευχές και ευλογίες του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου, απευθυνόμενος στους μαθητές επεσήμανε πόσο ειρηνικοί και σιωπηλοί ήταν όλοι τους στη διάρκεια της ιεράς ακολουθίας και τόνισε πως ο Θεός μάς βλέπει και μάς περιμένει με ανοιχτή την αγκαλιά του. Ζήτησε από τους μαθητές να πάρουν την ειρηνική σιωπή, που επέδειξαν στο ναό, κι έξω απ’ αυτόν, και να την αξιοποιήσουν στην καθημερινή τους ζωή, στο σχολείο και στο σπίτι, προσευχόμενοι στον Θεό με λόγια απλά και κάνοντας το σταυρό τους σ’ όλες τις περιστάσεις του βίου.

Μετά το πέρας της ακολουθίας, ο Επίσκοπος, συνοδευόμενος από τον π. Κωνσταντίνο, επισκέφτηκε και αγίασε με τον αγιασμό όλες τις αίθουσες, τα γραφεία και τους λοιπούς χώρους του Κολλεγίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.