Αγιασμός, με την ευκαιρία της έναρξης της λειτουργίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως στο Πνευματικό Κέντρο στην Πρέβεζα, τελέσθηκε από τον οικείο Ποιμενάρχη Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο, το απόγευμα της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου.

Ο Σεβασμιώτατος μετά τον αγιασμό απευθυνόμενος προς τους μαθητές της Σχολής, είπε:

«Ήρθατε εδώ για να καλλιεργήσετε το τάλαντο που ο καθένας έχει και μπορεί να το αυξήσει. Όμως η φοίτηση πρέπει να είναι ανελλιπής και να γίνεται με ενδιαφέρον και αγάπη. Η ψαλμωδία είναι ουσιαστικό και συστατικό στοιχείο της λατρείας. Δεν νοείται λατρεία χωρίς ψαλμωδία. Είναι πολύ σημαντικό και πολύ ουσιαστικό. Δεν είναι ούτε επάγγελμα ούτε βιοπορισμός. Η ψαλμωδία είναι κατανυκτική όταν προέρχεται από την καρδιά. Όταν προσπαθούμε να αποδώσουμε ένα τροπάριο καρδιακά, με την ψυχή μας, εκείνη τη στιγμή δοξολογούμε το Θεό, τον παρακαλούμε και τον ικετεύουμε να γίνει ίλεως απέναντί μας».

Τέλος ευχαρίστησε τον Διευθυντή και τους Καθηγητές της Σχολής για τους κόπους στους οποίους υποβάλλονται προκείμενου ο θεσμός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως να αποδώσει καρπούς.

Την τελετή έκλεισε ο Διευθυντής της Σχολής με πρακτικές συμβουλές προς τους μαθητές της Σχολής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.