Την Πέμπτη το απόγευμα, 1 Οκτωβρίου 2020, τελέσθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος, εκπρόσωπος του Αρχιεπίσκοπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.

Ο Θεοφιλέστατος στο χαιρετισμό του, μετέφερε την Πατρική ευχή, την στοργή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. κ. Ειρηναίου, ο οποίος τις ημέρες αυτές δοκιμάζεται νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και προέτρεψε την Διοικούσα Επιτροπή, το Διευθυντή, τους Διδάσκοντες και τους Διδασκομένους της Σχολής να κάνουν πράξη στη ζωή τους πάντοτε αυτό που ο Σεβασμιώτατος επαναλαμβάνει στα κηρύγματά του και διδάσκει με τη ζωή του: «ψηλά το κεφάλι και αναδρανιστά». Επίσης παρεκάλεσε όλους τους παρευρισκομένους για την προσευχή και την παράκληση για την αισία έκβαση της υγείας του Σεβασμιωτάτου.

Επίσης ο Θεοφιλέστατος τόνισε ότι σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού, πρέπει όλοι μας τηρώντας τα μέτρα της Πολιτείας, να μην αφήσουμε τις καρδιές μας να απομακρυνθούν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι προσέχουμε όχι από φόβο αλλά από αγάπη για τον άλλο. Η βάση είναι η αγάπη και πάνω στην αγάπη γίνονται τα πιο σπουδαία και πολύτιμα έργα, ενώ συνεχάρη για το επιτελούμενο έργο την Διοικούσα Επιτροπή, το Διευθυντή, και όλους τους διδάσκοντες της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, προτρέποντας τους μαθητές πρώτα με την καρδιά τους και έπειτα με τη φωνή τους να διδαχθούν και να υπηρετήσουν την Πατρώα Βυζαντινή Μουσική.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.