Την Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός, συμπαραστατούμενος από ιερείς της Αδελαΐδος, τέλεσε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου, στο Croydon Park, τον Αγιασμό για την επίσημη έναρξη των μαθημάτων στο παράρτημα Αδελαΐδος της Σχολής Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής, η οποία ιδρύθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας και αποφάσεως του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, με παραρτήματα σε όλες τις Αρχιεπισκοπικές Περιφέρειες.

Στην Ακολουθία του Αγιασμού, στην οποία έψαλε η εκκλησιαστική χορωδία «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός», συμπροσευχήθηκαν πολυάριθμοι μαθητές της Σχολής, μικροί και μεγάλοι. Ο ήχος όλων των συμπροσευχουμένων, από κοινού φαιδρώς συμψαλλόντων το «Σῶσον, Κύριε, τόν λαόν Σου», ήταν συγκινητικός και πνευματικά αναζωογονητικός. Εν συνεχεία οι μαθητές παρακολούθησαν τα μαθήματά τους.

Την χαρά των συμμετασχόντων επαύξησε μια όμορφη έκπληξη. Μετά το πέρας των μαθημάτων, ο Θεοφιλέστατος κ. Σιλουανός, ο οποίος παρουσιάζει κάθε Τρίτη τη σειρά «Ερωτήσεις και απαντήσεις», που μεταδίδεται ζωντανά μέσω του διαδικτύου από τα γραφεία της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Αδελαΐδος, παρουσίασε το 24ο επεισόδιο της σειράς στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μονής, όπου γίνονται τα μαθήματα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, και από όπου μεταδόθηκε ζωντανά δια των ἠλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας.

Την εισαγωγή στην παρουσίαση του 24ου επεισοδίου έκαναν τα νεώτερα στην ηλικία ταλέντα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, ψάλλοντας στα ελληνικά το απολυτίκιο της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στα αγγλικά τον Ειρμό και το δεύτερο τροπάριο της πρώτης ωδής του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος. Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες έκαναν φανταστική δουλειά, ψάλλοντας μετά από παρακολούθηση μόνον τριών μαθημάτων, και προοιωνίζοντας έτσι λαμπρό το μέλλον της ιεράς τέχνης της εκκλησιαστικής βυζαντινής μουσικής στην Αδελαΐδα.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Σιλουανός ευχήθηκε η απέραντη αγάπη του Θεού να εμπνέει τους μαθητές της Σχολής να Τον αγαπούν και να Τον δοξάζουν μέσα από την ομορφιά της Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής. Ευχήθηκε ακόμη ο Θεός να χαρίσει δύναμη στους μαθητές, ώστε να εμμείνουν επιδιώκοντας την διαρκή πρόοδο στην εκμάθηση του διακονήματος της ψαλτικής.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.