Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ. Ιερώνυμος τέλεσε τον Αγιασμό στη Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεώς, για το νέο εκπαιδευτικό έτος 2021-2022, στο Κέντρο Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες», το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ιωακείμ Βενιανάκη, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Μυλωνά και τον Ιεροδιάκονο π. Σπυρίδων Αλεξόπουλο, μετά την τέλεση του Αγιασμού ευχήθηκε εγκαρδίως στους σπουδαστές της Σχολής ευλογημένη και καλλίκαρπη χρονιά εξαίροντας ταυτόχρονα το θεάρεστο έργο της μύησης στην εκκλησιαστική τέχνη της Αγιογραφίας και της ενασχόλησης με αυτήν.

Επεσήμανε δε στους εκκολαπτόμενους αγιογράφους ότι στην διαδικασία αυτή της ευλαβικής απεικόνισης των ιερών μορφών των αγίων και μαρτύρων της πίστης συνεργεί εκτός από το προσωπικό τάλαντο του καθενός και η Θεία χάρις, η οποία τα ελλείποντα αναπληρώνει.

Στη συνέχεια συνεχάρη και ευχαρίστησε τον υπεύθυνο της Σχολής, Αγιογράφο κ. Αθανάσιο Παπαγιαννακόπουλο για το σημαντικό και ευλογημένο έργο, το οποίο επιτελεί και κλείνοντας ευχήθηκε θείο φωτισμό και ενδυνάμωση, προκειμένου να εξακολουθεί να υπηρετεί με τον ίδιο ζήλο την ευγενή και ευλαβική αποστολή του!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.