Η Σχολή Αγιογραφίας ‘Φώτης Κόντογλου’ της Ιεράς Μητροπόλεώς μας πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου 2022, τον καθιερωμένο Αγιασμό για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, στις εγκαταστάσεις της επί της οδού Γκορτσολόγου 46 στη Σπάρτη.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος συνεπικουρούμενος από κληρικούς της περιοχής, ενώ παρευρέθηκαν ο Διευθυντής της Σχολής, Αναπληρωτής Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Χρήστος Καρύδης, οι καθηγητές, κ.κ. Στέλιος Γεωργαντώνης, Βασίλειος Θεοδωρακάκος και Μάτα Φλώρου, το διοικητικό προσωπικό, παλιοί και νέοι σπουδαστές.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε μία εποικοδομητική χρονιά και ευόδωση των υψηλών στόχων που έχουν τεθεί. Απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους σπουδαστές, επισήμανε ότι στα έργα του κάθε αγιογράφου αντικατοπτρίζεται η βαθιά του πίστη και ο ψυχικός του κόσμος. Ο Διευθυντής της Σχολής κ. Καρύδης από την πλευρά του ευχαρίστησε αρχικά τον Σεβασμιώτατο για την τιμητική του παρουσία. Ακολούθως, καλωσόρισε τους νέους σπουδαστές ευχόμενος καλή πρόοδο, υγεία και δύναμη.

Να σημειωθεί πως η Σχολή Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας λειτουργεί από το 2016, με στόχο την κατανόηση της Ορθόδοξης εικονογραφίας, τη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των σπουδαστών της και τη δημιουργία ενός μικρού εικαστικού κέντρου για όλες τις ηλικίες. Η Σχολή προσφέρει νέους, δημιουργικούς τρόπους ενασχόλησης και πιθανόν επαγγελματικής αποκατάστασης, φιλοδοξώντας να δημιουργήσει τη νέα γενιά Αγιογράφων του τόπου μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.