Για το άνοιγμα των σχολείων μίλησε σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως από την Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και ανακοίνωσε μέτρα προστασίας που θα τηρηθούν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η υπουργός στη χρήση μάσκας από τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους συνοδούς, με τη δέσμη ρυθμίσεων που παρουσίασε, ενώ τόνισε, ότι τα μέτρα θα αξιοποιούνται και θα επικαιροποιούνται βήμα βήμα.

Η υπουργός δεν έκανε καμία αναφορά στην πρωινή προσευχή των μαθητών ή στην τέλεση του Αγιασμού. Αυτό γιατί μεγάλος προβληματισμός επικρατεί για την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων και την τέλεση του Αγιασμού, καθώς αναζητούνται τρόποι ώστε να συνδυαστεί με τα μέτρα ασφαλείας, αναφορικά με τον συγχρωτισμό και τις αποστάσεις.

Ασαφές παραμένει επίσης, το τι θα γίνει με την πρωινή προσευχή, καθώς βάσει των προωθούμενων μέτρων, τα παιδιά δεν θα μπορούν να βρίσκονται στο προαύλιο την ίδια ώρα, αλλά θεσπίζονται διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές των σχολικών δομών.

Στην αρχή της εισήγησής της η υπουργός απευθύνθηκε στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Στους μαθητές και τους φοιτητές είπε «Δοκιμαστήκατε μακρυά από το φυσικό σας περιβάλλον που είναι το σχολείο και το πανεπιστήμιο αλλά προσαρμοστήκατε γρήγορα και ολοκληρώθηκε η προηγούμενη χρονιά. Μαζί θα τα καταφέρουμε και πάλι». Στη συνέχεια μιλώντας στους εκπαιδευτικούς τόνισε «Ήταν καίρια η συμβολή σας και κρίσιμος ο ρόλος σας να εργαστείτε άοκνα για να διατηρήσουν τα παιδιά την εκπαιδευτική εμπειρία. Τώρα καλείστε εκ νέου να καθοδηγήσετε τα παιδιά με τους κανόνες του ΕΟΔΥ. Το Υπουργείο θα είναι δίπλα σας με όλες τις δυνάμεις του»

Έπειτα μιλώντας στους γονείς ανέφερε «Είμαι και εγώ μητέρα και μάλιστα μικρών παιδιών. Απαιτεί ιδιαίτερη ευαισθησία. Πάντα πορευόμαστε με γνώμονα το καλό των παιδιών μας, να διασφαλείσουμε το πολύτιμο αγαθό της εκπαίδευσης. Η αιφνίδια και μακρόχρονη απουσία από το σχολείο έχει επιπτώσεις στη ψυχοσύνθεση των παιδιών».

Για τη χρήση μάσκας πριν ανακοινώσει τα μέτρα τόνισε ότι «είναι αυτονόητη υποχρέωση όπως το να φοράνε τα παιδιά μας ζώνη στο αυτοκίνητο, είναι μια ασπίδα προστασίας που αποτελεί εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο και είναι απόλυτα ασφαλής» ενώ κάλεσε άπαντες να εμπιστευτούν την προσαρμοστικότητα του εκπαιδευτικού συστήματος. Χρειάζεται «προσπάθεια – επιμονή – προσαρμοστικότητα» τόνισε η υπουργός Παιδείας για τη νέα χρονιά.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.