Την Ακολουθία του Αγιασμού για την νέα περίοδο του Εφετείου και του Πρωτοδικείου Πειραιώς, τέλεσε σήμερα 16 Οκτωβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

O Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο του τριμελούς Συμβουλίου Διευθύνσεως Εφετείου κ.Αντώνιο Πλακίδα, την Προϊσταμένη Εισαγγελίας Εφετών κ.Βασιλική Τσιρώνη, τον Πρόεδρο του τριμελούς Συμβουλίου Πρωτοδικών κ.Ιωάννη Μαλούχο, την Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ.Ανθούλα Μπούμπα και την Προϊσταμένη Διεύθυνσης Γραμματείας κ.Μαρία Κεϊκογλου.

Μετά το πέρας του Αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους προαναφερθέντες δικαστικούς λειτουργούς και να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που απασχολούν τον κλάδο της Δικαιοσύνης, αλλά και την κοινωνία.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Σεβασμιώτατος σημείωσε πως «η Δικαιοσύνη είναι το πλέον κομβικό σημείο της υπάρξεώς μας, ως προσώπων, ως κοινωνίας, ως Έθνους. Είναι η μεγαλειώδης ειδοποιός διαφορά από όλο τον άλλο έμβιο κόσμο».

Υπογράμμισε το Θεϊκό παράγγελμα «Δικαιοσύνην μάθετε οι ενοικούντες επί της γης», υπογραμμίζοντας πως «η δικαιοσύνη είναι μία από τις άκτιστες ιδιότητες του Παναγίου Θεού μας».

Επεσήμανε πως η Εκκλησίας μας διαχρονικά διδάσκει τη δικαιοσύνη μέσω των Πατέρων της, τονίζοντας ότι «ο άνθρωπος που είναι δίκαιος, είναι ελεύθερος και αξιοπρεπής».

Ο Σεβασμιώτατος θύμισε επίσης και τον Πλατωνικό λόγο «πάσα τε επιστήμη χωριζομένη δικαιοσύνης και της άλλης αρετής πανουργία, ου σοφία φαίνεται».

«Διακονείται την καρδιά μας που είναι η Δικαιοσύνη» σημείωσε με έμφαση ο Σεβασμιώτατος, εξηγώντας ότι ο άνθρωπος έχει μέσα στον εαυτό του, αυτή την εκζήτηση, του να απονέμεται πάντα το αληθές και το δίκαιο.

Τέλος, απευθυνόμενος προς τους Δικαστικούς Λειτουργούς, εξήρε το έργο που επιτελούν ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς μας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κάνετε αυτό το μεγάλο λειτούργημα με θυσιαστική αγάπη και με ουσιώδη προσφορά.

Σας ευγνωμονούμε και σας ευχόμαστε να έχετε τη Χάρη του Θεού πάντοτε στη ζωή σας και πάντοτε να γνωρίζετε και να πιστεύετε ότι ο πνευματικός νόμος τελικά κατισχύει όλων».
Αγιασμός στα δικαστήρια Πειραιά


Αγιασμός στα δικαστήρια Πειραιά

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.