Στον Κόκκινο Πύργο τελέστηκε Αγιασμός στο σκάφος του Λιμενικού Σταθμού Κόκκινου Πύργου, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριο, επί παρουσία των κ. Ευθύμιου Δουβή, Αντιπλοίαρχου του Λ.Σ. – Κεντρικού Λιμενάρχου Ηρακλείου, κ. Νικ. Κομονταχάκη, Σημαιοφόρου Λ.Σ. – Διοικητού του εν λόγω Σταθμού, ανδρών του Λ.Σ. Κόκκινου Πύργου, κ. Νικολάου Μαρκάκη, Εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης και άλλων.

Στα πλαίσια της περιπολίας του σκάφους, έγινε μια προσκυνηματική πορεία, με διέλευση από το Ακρωτήριο Λίθινο το νοτιώτερο σημείο της Κρήτης, από την έξοδο του Μάρτσαλου στη θάλασσα τόπος της αρχικής άσκησης των Αγ. Παρθενίου και Ευμενίου των εν Κουδουμά, από τις σπηλιές και τα απόμακρα μέρη των νότιων παραλίων του τόπου, περιοχή της Ι. Μονής Οδηγήτριας, που θα λέγαμε ότι είναι το Άγιο Όρος της Κρήτης και που προκαλούν δέος, μέχρι την εκβολή του Αγιοφάραγγου στο Λιβυκό Πέλαγος, δίπλα από τους Καλούς Λιμένες, τόπο προσορμήσεως του Απ. Παύλου το 59 μ.Χ.

Κορωνίδα των τόπων άσκησης των ερημιτών και Αγίων των Αστερουσίων Ορέων, όπως του Αγ. Αρσενίου ο οποίος μύησε τον Αγ. Γρηγόριο τον Σιναΐτη, (1255-1347 μ.Χ), στη βαθειά θεωρία της νοεράς προσευχής και ο οποίος στη συνέχεια μετέφερε αυτή την ησυχαστική εργασία από τα σπήλαια της εν λόγω περιοχής στο Άγιο Όρος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.