Στον Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο Γυμνάσιο – Λύκειο Κυθήρων παρέστη ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης μαζί με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Λάζαρο Βέζο και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Γιώργο Κομηνό. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ με τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Παναγιώτη Μεγαλοκονόμο. Στον χαιρετισμό του προς τους καθηγητές, τους γονείς και τους μαθητές, ο Δήμαρχος τόνισε τα εξής.

«Εκτός από Έλληνες μαθητές, είστε και Ευρωπαίοι μαθητές. Και πρέπει να μην ξεχνάμε ότι η Ευρώπη έχει τρία πόδια: την αρχαία ελληνική σκέψη και φιλοσοφία για την οποία χρειαζόμαστε τα αρχαία ελληνικά, το ρωμαϊκό Δίκαιο και την οργάνωση του Κράτους για τα οποία χρειαζόμαστε τα λατινικά και την Χριστιανική ηθική και διδασκαλία για την οποία χρειαζόμαστε και τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά.

Ελπίζω να αναθεωρηθούν οι πρόσφατες αποφάσεις για κατάργηση των λατινικών γιατί ειδικά οι μαθητές που θα ακολουθήσουν κλασικές σπουδές θα τα βρουν μπροστά τους και θα είναι απροετοίμαστοι.

Οι προηγμένες χώρες της Ευρώπης επενδύουν στη θύραθεν παιδεία, η Ελλάδα δεν δικαιούται να την καταργεί».

Με τον τρόπο αυτό, ο Δήμαρχος Κυθήρων έστειλε το δικό του μήνυμα για τις επιχειρούμενες αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, ευχόμενος πάντως «αυτές να έχουν θετικά αποτελέσματα και όχι αρνητικά».
Αγιασμός σχολείων από τον Κυθήρων Σεραφείμ


Αγιασμός σχολείων από τον Κυθήρων Σεραφείμ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.