ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΑΓΙΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ Live: Άγιος Βησσαρίων Πύλης - ΑΓΙΑΣΜΟΣ 6 Οκτωβρίου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Αγιασμός Ζωντανά. Παράκληση του Αγίου Κυπριανού του Ιερομάρτυρα - Αγιασμός και Ευχή Αγίου Κυπριανού.

Ο Άγιος Κυπριανός ο Ιερομάρτυρας. Αγιασμός Οκτωβρίου.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΑΓΙΑΣΜΟΣ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας Παράκλησης 6 Οκτωβρίου 2022 με τον Παρακλητικό Κανόνα του Αγίου Κυπριανού του Ιερομάρτυρος live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Ακολουθία Ιεράς Παράκλησης Αγίου Ιερομάρτυρος Κυπριανού με τον Αγιασμό Οκτωβρίου – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 18.00.

ΑΓΙΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ: Θα διαβαστεί από τον ιερέα η ευχή εξορκισμού Αγίου Κυπριανού.

Ευχή Αγίου Κυπριανού

Ο Άγιος Κυπριανός ήταν πλούσιος, ευγενής, φιλόσοφος από την Καρχηδόνα της Λιβύης. Έζησε στα χρόνια του Δεκίου (249 – 251 μ.Χ.) και εξασκούσε τη μαγική τέχνη στην Αντιόχεια.

Κάποτε ένας ειδωλολάτρης ονόματι Αγλαΐδας ερωτεύτηκε μια Χριστιανή παρθένο που ονομαζόταν Ιούστα. Η κοπέλα δεν ανταποκρινόταν στον έρωτά του κι εκείνος κατέφυγε στο διάσημο μάγο Κυπριανό.

Όλα όμως τα μαγικά τεχνάσματα του Κυπριανού αποδείχθηκαν ανώφελα μπροστά στην σταθερή άρνηση της Χριστιανής κόρης. Παραδεχόμενος την χρεωκοπία της τέχνης του, έκαψε τα μαγικά του βιβλία ενώπιον του Επισκόπου Ανθίμου, ζητώντας να βαπτισθεί και να γίνει ιερεύς.

Έδειξε αποστολικό ζήλο και γι αυτό τον διέβαλαν στον Δέκιο. Εξορίσθηκε στην Αντιόχεια, όπου και φυλακίσθηκε και αργότερα στη Νικομηδεία ο Κλαύδιος τον αποκεφάλισε.

Διαβάστε την προσευχή Αγίου Κυπριανού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.