Αγιασμό επί τη ενάρξει του κύκλου ομιλιών της Σχολής Γονέων τέλεσε το απόγευμα της Τετάρτης, 20ης Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος.

Ομιλητής της πρώτης συνάντησης ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος, ο οποίος ανέπτυξε με θέμα: «Πορεία προς το Γάμο».

Ο Θεοφιλέστατος τόνισε την αξία του Ιερού Μυστηρίου του Γάμου και της κατά Χριστόν συζυγίας. Επεσήμανε δε τα προβλήματα που ανακύπτουν στο γάμο κατά τη σύγχρονη εποχή, δίδοντας με την σαφήνεια που τον διακρίνει, λύσεις και συμβουλές μέσα από την διδασκαλία του Ευαγγελίου και των Πατέρων της Εκκλησίας, αλλά και προσωπικών του εμπειριών και βιωμάτων, ώστε ο γάμος να επανεύρει την αξία του ως Ιερό Μυστήριο και ως πνευματική τελείωση του ζεύγους.

Μετά το πέρας της ομιλίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τον Θεοφιλέστατο για την ουσιαστική τοποθέτησή του σχετικά με το ευαίσθητο αυτό κοινωνικό θέμα και τόνισε ότι όλοι μας έχουμε ιερό χρέος και καθήκον να στηρίξουμε τον ιερό θεσμό του Γάμου που αποτελεί ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.