Ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος τέλεσε στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό της Παναγίας «Αληθινής» Σύμης την Ακολουθία του Μικρού Αγιασμού μετά του Παρακλητικού Κανόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου, υπέρ υγείας, φωτισμού και ενίσχυσης των διαγωνιζομένων Μαθητών στις Πανελλαδικές εξετάσεις, την Πέμπτη 19 Μαΐου στις 11:00.

Στην Ι. Ακολουθία, συμμετείχαν Καθηγητές και οι υποψήφιοι διαγωνιζόμενοι Μαθητές των Λυκειακών Τάξεων του Πανορμιτείου Γυμνασίου, καθώς και του ΕΠΑΛ Σύμης, που αξιοποίησαν την προσευχητική αυτή ευκαιρία, επικαλούμενοι την άνωθεν ενίσχυση και τον φωτισμό εις τον προσωπικό τους αγώνα, διά πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Κουράγιο και δύναμη επίσης έλαβαν από τις θερμές και εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος στην εμπνευσμένη του ομιλία τόνισε την αξία που έχει η προσπάθεια και ο αγώνας που καταξιώνουν τον άνθρωπο και αναδεικνύουν τις αστείρευτες δυνατότητες του καθενός.

Μετά την απόλυση ο Σεβασμιώτατος διένειμε στους συμμετέχοντες Μαθητές εις πατρική ευλογία, ένα αντίτυπο της Καινής Διαθήκης έκδοσης της Αποστολικής Διακονίας με πρωτότυπο κείμενο κατά την έκδοση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με Νεοελληνική δε απόδοση του κ. Χρήστου Βούλγαρη, Άρχοντος Διδασκάλου του Ευαγγελίου και Ομ. Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ευχόμενος καλή επιτυχία εις έναν έκαστον.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.