Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020 τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής τής Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριο. Στη συνέχεια παρουσία τού Σεβασμιωτάτου πραγματοποιήθηκαν η απονομή των Πτυχίων και Διπλωμάτων των επιτυχόντων στις Απολυτήριες εξετάσεις τού περασμένου Ιουνίου και στη συνέχεια έγιναν οι κατατακτήριες εξετάσεις των υποψηφίων σπουδαστών της Σχολής για το έτος 2020-2021.

Την εξεταστική επιτροπή αποτέλεσαν οι: κ. Γρηγόρης Κακούρης, Δ/ντής της Σχολής, ο κ. Φώτιος Κετσετζής καθώς και οι Μουσικολογιώτατοι Πρωτοψάλτες-Καθηγητές κ. Γρηγόρης Πετράτος, Βασίλειος Μπίκος και Γεώργιος Κουμτάκης .

Η Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος η οποία ιδρύθηκε κατά το παρελθόν έτος 2017 με την πρωτοβουλία και ευλογία τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ.κ. Νεκταρίου και τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τη επιστημονική καθοδήγηση τού κ. Διαμαντή Μαυραγάνη ΄Αρχοντος Μουσικοδιδασκάλου του Οικουμενικύ Θρόνου-Μουσουργού και ειδικού μουσικού συμβούλου και με την παρουσία τόσο τού Δ/ντού κ. Γρηγόρη Κακούρη Καθηγητού-Πρωτοψάλτου, τού Υ/Δντού κ. Δημητρίου Καρκαλάτου Καθηγητού-Πρωτοψάλτου τού Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου. Καθώς και των Μουσικολογιωτάτων Καθηγητών -Πρωτοψαλτών κ. Κωνσταντίνου Ρούτουλα και Ιωάννου Χαβιαρλή, προσπαθεί να μεταδώσει στα παιδιά , στους νέους και στις νέες την τού Δαμασκηνού θεία τέχνη συμβάλλοντας στην διάσωση και ανάδειξη της Βυζαντινής Μουσικής η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Εθνικής και Πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και στην μουσική εκπαίδευση και ειδική κατάρτιση των Ιεροψαλτών που διακονούν και πρόκειται να στελεχώσουν τα Ιερά Αναλόγια της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.