Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού και στη συνέχεια ευλόγησε τη Βασιλόπιτα στην 11η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (Μ.Σ.Ε.Π.) Ζήρου.

Προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των πρόσφατα αδικοχαμένων Πιλότων της Πολεμεμικής μας Αεροπορίας Μάριου-Αγγέλου Τουρούτσικα και Ευσταθίου Τσιτλακίδη.

Μετά την ευλόγηση και την κοπή της Βασιλόπιτας ο Σεβασμιώτατος κ. Kύριλλος ευχήθηκε εγκάρδια στον Διοικητή, τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και τους σμηνίτες της μονάδος καλή και ειρηνική χρονιά, και να έχουν διαρκώς την ενίσχυση του Θεού και τη σκέπη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας, στην επιτέλεση της υψηλής αποστολής τους για την πατρίδα. Επίσης ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της μονάδος και του έργου των χειριστών των ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας για τη διασφάλιση της από αέρος εθνικής ασφάλειας και κυριαρχίας.

Ο Διοικητής της 11ης Μ.Σ.Ε.Π. Ζήρου Επισμηναγός κ. Γεώργιος Παπαδάκης ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Kύριλλο και τους παριστάμενους Πατέρες και ευχήθηκε σε όλους, αγάπη, ειρήνη και καλό και δημιουργικό έτος.

Στην ακολουθία του Αγιασμού και στην τελετή της κοπής της Βασιλόπιτας συμμετείχαν ο Αιδεσιμώτατος Πρωτ. Αντώνιος Τσαγκαράκης, Εφημέριος της Ενορίας Λιθινών και Αρχιερατικός Επίτροπος της Ε´ Αρχιερατικής Περιφέρειας, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος, Εφημέριος της Ενορίας Ι. Μ. Ναού Αγίου Γεωργίου πόλεως Ιεράπετρας και Αρχιερατικός Επίτροπος της Α´ Αρχιερατικής Περιφέρειας, ο Αιδεσιμώτατος Οικονόμος π. Γεώργιος Φυτρολάκης, Εφημέριος της Ενορίας Ζήρου, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.