Αγιασμός και Έναρξη Κατηχητικού Σχολείου: Με τη δέουσα θρησκευτική λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, 7 Οκτωβρίου, ο Αγιασμός για την έναρξη των κατηχητικών μας συνάξεων στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας.

Στο κατηχητικό σχολείο τα παιδιά μας θα διδαχτούν τον ηθικό νόμο, την αγάπη, την κοινωνική αλληλεγγύη, την καλή κοινωνική συμπεριφορά, την πίστη στο Θεό και την Πατρίδα.

Αγιασμός και Έναρξη Ιεραποστολικής Χρονιάς 2018-19

Στις 7 Οκτωβρίου, Κυριακή, ώρα 11:00 πμ στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας, Ευβοίας άρχισε ένα όμορφο ταξίδι στη θάλασσα τη ζωή μας. Επειδή τα νερά είναι βαθειά, θα ανέβουμε στο καράβι της εκκλησίας μας. Ο Αρχηγός μας Χριστός, θα μας οδηγήσει με ασφάλεια στο λιμάνι της Βασιλείας Του. Με πυξίδα το Ευαγγέλιο θα μάθουμε αιώνιες Αλήθειες.

Αγιασμός Κατηχητικού Σχολείου 2018

Αγιασμός Κατηχητικού Σχολείου Άνω Βάθειας 2018

Θα παίξουμε όμορφα ομαδικά παιχνίδια, θα σχεδιάσουμε χειροτεχνίες, θα πραγματοποιήσουμε εκδρομές, θα απολαύσουμε χριστιανικές ταινίες, θα συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις με άλλες Ενορίες, θα χαρούμε την παρέα με τραγούδι, κέφι και θα γίνουμε μία οικογένεια!

Αγιασμός Κατηχητικού Άνω Βάθειας 2018

Αγιασμός Κατηχητικού Σχολείου Άνω Βάθειας

Αγιασμός Κατηχητικού Άνω Βάθειας

Αγιασμός Κατηχητικού Σχολείου Εύβοια

Κατηχητικό Σχολείο

Τα Εκκλησιαστικά Κατηχητικά Σχολεία, είχαν τη μεγαλύτερη αύξηση και πρόοδο τις δεκαετίες 1950-60, και έτυχαν λυσσαλέας πολεμικής τις δεκαετίες 1970-80.
Ανεξάρτητα από αυτά, αναμφισβήτητα, προσέφεραν τα μέγιστα στον τομέα της Ορθόδοξης κατήχησης, παράλληλα και συμπληρωματικά με το μάθημα των Θρησκευτικών στα Σχολεία.
Σήμερα, λοιπόν, που ομολογουμένως υπάρχει «ηθικό έλλειμμα», στην κοινωνία, στην παιδεία και στην οικογένεια, τα Κατηχητικά Σχολεία στις Ενορίες καθώς και οι Χριστιανικές Συνάξεις Νέων, οι Χριστιανικές Μαθητικές Ομάδες, από τις Χριστιανικές Αδελφότητες, με τη εποπτεία και ευλογία του οικείου Μητροπολίτη, προσφέρουν την καλύτερη αγωγή που δυστυχώς σταματά και επίσημα να τη δίνει το Δημόσιο Σχολείο. Η λειτουργία τους, με μια ώρα την εβδομάδα, είναι απαραίτητη και η ωφέλεια τεράστια.

Κατηχητικό Σχολείο Άνω Βάθειας

Δεν θα διδαχτούν εκεί ένα μάθημα στείρο, αλλά για την ουσιαστική προσέγγιση στην Ορθοδοξία και το χαρούμενο βίωμα της Χριστιανικής ζωής. Εκεί το παιδί, μικρό και μεγάλο, θα ζήσει την αγάπη, τη χαρά, την προσφορά, την κοινωνικότητα, τη συνεργασία. Θα βρει φίλους και ιδανικά. Συγχρόνως, θα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε πλήθος δραστηριοτήτων όπως, χορευτικά συγκροτήματα, θεατρικές ομάδες, χορωδίες, κατασκηνώσεις, εκδρομές, συζητήσεις, συναυλίες, οικολογικές εκδηλώσεις και τόσα άλλα.

Έναρξη Κατηχητικού Σχολείου 2018

Κατηχητικό Σχολείο Εύβοιας

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.