Η Σχολή Αγιογραφίας ‘’Φώτης Κόντογλου’’ της Ιεράς Μητροπόλεώς μας πραγματοποίησε μία λιτή εκδήλωση για την απονομή των πτυχίων των αποφοίτων της το μεσημέρι του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου 2021, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης. Προηγήθηκε αγιασμός για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος.

Στον πατρικό λόγο του, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας συνεχάρη τους σπουδαστές που κατάφεραν να πάρουν τα πτυχία τους, τονίζοντας ότι η τέχνη της αγιογραφίας δεν κατακτάται ποτέ απόλυτα, αλλά απαιτεί μία διαρκή ζύμωση και εξέλιξη. Επίσης ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε το εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό της Σχολής για την ευσυνείδητη εργασία τους και τους προέτρεψε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο.

Από την πλευρά της Σχολής χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής διδάκτορας κ. Χρήστος Καρύδης, ο οποίος προέτρεψε τους πτυχιούχους να συνεχίσουν στον ωραίο δρόμο της θεόπνευστης αυτής τέχνης ενισχύοντας το ταλέντο τους. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, για την συνεχή και αμέριστη στήριξη, τους συναδέλφους καθηγητές, την γραμματεία και τους σπουδαστές για την άψογη συνεργασία.

Εκ μέρους του εκπαιδευτικού προσωπικού μίλησε ο καθηγητής κ. Βασίλειος Θεοδωρακάκος, ο οποίος, αφού πρώτα ευχαρίστησε με τη σειρά του τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας και συνεχάρη τους τελειόφοιτους, προέβη σε επισημάνσεις για την ιδιαιτερότητα της τέχνης της αγιογραφίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.