Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης το εσπέρας της 14ης Οκτωβρίου ε.ε. ετέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη του Κατηχητικού Έργου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, παρουσία των Υπευθύνων Ιερέων Νεότητος και των κατηχητών.

Ο Σεβασμιώτατος μας στον λόγο του προς τους υπευθύνους ιερείς και τους κατηχητές της Μητροπόλεως μας, εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον και τη δράση των Κατηχητικών ομάδων στην σύγχρονη εποχή.

Η προσπάθεια προσέγγισης των παιδιών και των νέων στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις, όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος, είναι δυσχερής, καθώς τα παιδιά και οι νέοι δέχονται διάφορα ερεθίσματα και ασχολούνται με πολλές και ποικίλες δραστηριότητες, οι οποίες όμως δεν έχουν καμμία σχέση με την χριστιανική παιδεία και αγωγή.

Ζήτησε από τους υπευθύνους Ιερείς Νεότητος να έχουν άψογη συνεργασία με τους κατηχητές και να τους παρέχουν κάθε δυνατή αρωγή ώστε να διευκολύνουν το σπουδαίο αυτό έργο, δηλαδή τη σπορά του λόγου του Ευαγγελίου. Και κάλεσε όλους, αυτός ο σπόρος να είναι σπόρος καλής ποιότητος, ώστε με την ανάπτυξή του να προσφέρει καρπούς καλούς, καρπούς γλυκύχυμους.

Τέλος, αφού ευλόγησε τους παρευρισκομένους, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην τελετή του Αγιασμού, ευχήθηκε καλή και ευλογημένη κατηχητική χρονιά και παρέδωσε τα διοριστήρια στους 140 κατηχητές και κατηχήτριες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με την υπόσχεση ότι θα είναι δίπλα τους ως φιλόστοργος Πατέρας και αδελφός, που θα θυσιάζει τον εαυτό του προς το συμφέρον του πληρώματος της Εκκλησίας που ο Χριστός του ενεπιστεύθη.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.