Το εσπέρας της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος μετέβη στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, πόλεως Αγίου Νικολάου, όπου τέλεσε τον Αγιασμό επί τη ενάρξει της νέας διδακτικής περιόδου των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής, Αγιογραφίας και Ξυλογλυπτικής της καθ᾽ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος υπεγράμμισε την μεγάλη αξία της λειτουργίας των Σχολών αυτών για την τοπική Εκκλησία· διότι, όπως ανέφερε, «πάντοτε η ποίηση, η υμνωδία, η αγιογραφία, αλλά και καθετί διακοσμητικό μέσα στην Εκκλησία έχει ένα και μοναδικό σκοπό: πώς θα διδάξει την ορθόδοξη Πίστη και το ήθος και πώς θα μας αναγάγει από τα χοϊκά στα ουράνια, από τα ανθρώπινα και τα γήινα στα επουράνια».

Και ευχαρίστησε τους κατηχητές των τριών Σχολών, οι οποίοι δίδουν τον καλύτερο τους εαυτό για να εμφυσήσουν στους ενδιαφερόμενους τις πατροπαράδοτες εκκλησιαστικές τέχνες, με στόχο την επαρκή στελέχωση κάθε ειδικότητας, για την διαφύλαξη και τη συνέχιση τους στις επερχόμενες γενιές.

Απευθυνόμενος εν συνεχεία προς τους Ιερείς, τους προέτρεψε να προσπαθήσουν να προσελκύσουν και να παρακινήσουν ακόμη περισσότερους νέους να συμμετέχουν στο νέο κύκλο των μαθημάτων των Σχολών. Παρεκάλεσε δε αυτούς που ήδη φοιτούν στις Σχολές να μεταδίδουν το έργο που παράγουν στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, για να έλθουν σε επαφή κι άλλοι συνάνθρωποί μας με τις τέχνες αυτές που μας συνδέουν με τον Ένα και Αληθινό Θεό.

Τον λόγο έλαβε ο Άρχων Υμνωδός της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, κ. Αντώνιος Πλαΐτης.

Ο κ. Πλαΐτης ευχαρίστησε ολοψύχως τον Σεβασμιώτατο για το ενδιαφέρον και τις προσπάθειες που καταβάλλει για την εύρυθμη λειτουργία και συνύπαρξη των Σχολών και εξέφρασε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη, το σεβασμό και την αγάπη προς το πρόσωπό του. Και ευχήθηκε η αγαστή συνεργασία διδασκάλων και μαθητών να αποδώσει πλούσιους και χρήσιμους καρπούς για τον τόπο μας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.