Το εσπέρας της Τετάρτης 30 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε στους χώρους της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος πόλεως Αγίου Νικολάου, τον Αγιασμό επί τη ενάρξει της νέας περιόδου διεξαγωγής των μαθημάτων στην Σχολή Αγιογραφίας.

Ο Σεβασμιώτατος συνέχαρη τον διδάσκαλο της Σχολής π. Θεμιστοκλή Ματθαιάκη για την αγάπη που δείχνει προς όλους ανεξαιρέτως τους σπουδαστές και για την επικοινωνία και τη συνεργασία που επιδιώκει με κάθε έναν ξεχωριστά, ώστε να τους μυήσει στα μυστικά της βυζαντινής αγιογραφίας. «Διότι η αγιογραφία δεν είναι μονάχα μια εκκλησιαστική τέχνη, αλλά και θεολογία παράλληλα, αφού πέρα από την απεικόνιση των προσώπων και των μεγάλων γεγονότων της Θείας Οικονομίας μας διδάσκει την αληθινή Ορθόδοξη Πίστη», επεσήμανε και προσέθεσε: «Όλοι εσείς που βρίσκεστε κοντά στον π. Θεμιστοκλή έχετε την ευκαιρία να διδαχθείτε αυτή την θεολογία που με πολλές προσπάθειες καταβάλλει για να σας μεταφέρει».

Στο πέρας της ομιλίας του ο σεβαστός Ποιμενάρχης, απευθυνόμενος στους παλαιούς και τους νέους σπουδαστές της Σχολής, ανέφερε: «Εύχομαι σε όλους σας μια καλή κι ευλογημένη νέα διδακτική χρονιά κατά την οποία, εμβαθύνοντας και προχωρώντας στην αγιογραφία, να σας αποκαλύπτεται πάντοτε το μυστικό της θεολογίας. Κι εσείς που γνωρίζετε καλά όσα προσφέρει αυτή η Σχολή, να τη διαφημίσετε ιδίως στα παιδιά σας, στα εγγόνια σας, στους νέους ανθρώπους. Γιατί αξίζει πραγματικά να δώσουμε αυτά τα νάματα της αγιογραφίας και της θεολογίας στα παιδιά μας, εάν θέλουμε πραγματικά να συνεχιστεί η παράδοση, η ταυτότητα και η ιστορία του τόπου και των ανθρώπων».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.