Την Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2021, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό για την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ.κ. Πρόδρομος, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού, μετέφερε στα Μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, στον Διευθυντή κ. Αντώνιο Πλαΐτη, στους καθηγητές και σε όλους τους σπουδαστές της Σχολής, την Πατρική ευχή, την αγάπη και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. κ. Ειρηναίου.

Θύμισε σε όλους την προτροπή του Σεβασμιωτάτου, «να έχουμε πάντα ψηλά το κεφάλι», μέσα στις δυσκολίες της ζωής.

Τόνισε πως μέσα σε αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο της πανδημίας, όπου η κοινωνία των προσώπων έπαψε να είναι αυτονόητη και δεδομένη, αλλά και των φοβερών σεισμών, που ταλανίζουν σκληρά την περιοχή μας και έκαναν τον φόβο και την απόγνωση να ενσκήψουν μέσα στις ψυχές των ανθρώπων, το έργο της Σχολής θα μπορεί να είναι μια αχτίδα φωτός, που θα έρχεται και θα φωτίζει το σκοτάδι της ιστορίας.

Μπορεί να είναι μια απάντηση, πως εμείς δεν θα μείνουμε πίσω από καμιά απελπισία, δυσκολία ή σεισμό. Πως δεν θα αφήσουμε και τις καρδιές μας να κατακρημνισθούν.

Κατόπιν, ενθυμούμενος τα δικά του μαθητικά χρόνια στη Σχολή, προέτρεψε τους παραβρισκομένους, να παρακινήσουν και άλλους ανθρώπους, να γνωρίσουν τον όμορφο κόσμο της πατρώας μουσικής, τονίζοντας πως αυτό που έχει σημασία για τον Θεό, δεν είναι η τελειότητα, αλλά το να προσφέρουμε από καρδιάς στην Εκκλησία το χάρισμά μας και να το επαυξήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε, κατά το μέτρο της δυνάμεώς μας.

Τέλος συνεχάρη τα Μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, τον Διευθυντή και τους καθηγητές της Σχολής, για την σημαντική προσφορά τους, αλλά και όλους τους σπουδαστές, για την προσπάθειά τους και τους ευχήθηκε καλλίκαρπη και ευλογημένη χρονιά.

Στη συνέχεια ο Ελλογιμότατος κ. Εμμανουήλ Ανδρουλιδάκης, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, ανέγνωσε μήνυμα του Προέδρου Αυτής, κ. Εμμανουήλ Στρουμπάκη.

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας διατύπωσε στο μήνυμά του τον ουσιαστικό σκοπό της Σχολής, που είναι η μαθητεία στην παράδοση.

Ο δρόμος αυτής της μαθητείας ξεκινάει από την ταπείνωση του φρονήματος, εμπνέεται από τα παραδείγματα των Αγίων και μας οδηγεί στην αληθινή γνώση, δηλαδή στην Παράδοση, στην οδό των Πατέρων μας, στις αρχές και τα πιστεύω τους.

Η τελετή έκλεισε με την προσλαλία του Διευθυντού της Σχολής, Ελλογιμοτάτου κ. Αντωνίου Πλαΐτη, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο για την συνεχή μέριμνα και αγάπη του για την Σχολή, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσού κ.κ. Πρόδρομο για την τιμητική παρουσία του και τους ενθαρρυντικούς του λόγους, την Διοκούσα Επιτροπή, τους καθηγητές και τα στελέχη της Σχολής για την προσφορά τους, αλλά και όλους τους σπουδαστές για την παρουσία τους και τις προσπάθειές τους.

Ανέφερε τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται κατά την διάρκεια των μαθημάτων, λόγω της πανδημίας και για την προστασία όλων, και ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη ακαδημαϊκή χρονιά.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.