Αγιασμό επί τη ενάρξει του νέου ετησίου προγράμματος των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής και Εσπερινών Ομιλιών τέλεσε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας π. Φίλιππος Χαμαργιάς, στην Χριστιανική Ένωση Καλαμάτας (Γ.Ε.Χ.Α.).

Μετά το πέρας του Αγιασμού πήρε το λόγο ο Πρόεδρος της Γ.Ε.Χ.Α. κ. Νικόλαος Χρονόπουλος και αφού ευχαρίστησε τον π. Φίλιππο για την παρουσία του, τον κάλεσε να ανέλθει στο βήμα ώστε να πραγματοποιήσει, την πρώτη ομιλία για τη φετινή χρονιά.

Στη συνέχεια, ο π. Φίλιππος παραχώρησε ομιλία με θέμα: «Νικολοβάρβαρα. Η πίστη μέσα από τις παραδόσεις».

«Η Oρθόδοξη πίστη και Εκκλησία αιώνες τώρα μπόλιασε με την διδασκαλία Της όλες αυτές τις παραδόσεις και συνήθειες και τις άφησε να υπάρχουν μεταμορφωμένες με το ευχαριστιακό φώς της Αναστάσεως, που βιώνεται στην Θεία Λειτουργία, στην ζωή των κατά τόπους πιστών» τόνισε και πρόσθεσε:

«Η ηθική διδασκαλία της Εκκλησίας δεν επηρεάζεται από τις όποιες μη χριστιανικές συνήθειες των διαφόρων εθίμων. Οτιδήποτε όμως προάγει την αγαπητική σχέση μεταξύ μας, η Εκκλησία το επικροτεί και το ευλογεί. Παραμένοντας πιστοί στα κελεύσματα Της τότε μπορούμε να εντάσσουμε στη ζωή μας και τα διάφορα έθιμα του λαού μας και να τα μεταμορφώνουμε σε «βοηθητικά εργαλεία» για την πορεία μας προς την Βασιλεία της Αγάπης του Θεού».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.