Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Μάρκος τέλεσε τον Αγιασμό της ενάρξεως των κατηχητικών σχολείων για το εκκλησιαστικό έτος 2021 2022. Λόγω των υγειονομικών περιορισμών συμμετείχε από κάθε κατηχητικό σχολείο αντιπροσωπεία έως 5 παιδιών συνοδευόμενα από τον κατηχητή ή την κατηχήτριά τους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης δόξασε τον Θεόν διότι αξιωθήκαμε φέτος, έστω και με περιορισμούς, να ξεκινήσουμε τη λειτουργία των κατηχητικών σχολείων.

Ιδιαιτέρως τόνισε ότι λόγω της επετείου των 200 χρόνων από της ενάρξεως της Ελληνικής επαναστάσεως τα θέματα των κατηχητικών σχολείων θα είναι σχετικά με την ιστορία μας.

Μάλιστα για να γίνουν ευληπτότερα στα παιδιά μας, τα ιστορικά γεγονότα θα διδάσκονται μέσα από θεατρικά δρώμενα ώστε τα παιδιά υποκρινόμενα τους ήρωες της επαναστάσεως να βιώνουν το κλίμα της εποχής και να εμπνέονται από τον αγώνα τους για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την Ελευθερία.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος μοίρασε στα παιδιά μία εικόνα του Ιησού Χριστού και σελιδοδείκτες της Ι. Μητροπόλεως όπου εικονίζονται ήρωες της επαναστάσεως.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.