Αγιασμό, επί τη ενάρξει των μαθημάτων, για την νέα σχολική χρονιά 2021-2022, του «Εργαστηρίου Εκκλησιαστικών Τεχνών» της Ι. Μητροπόλεως μας, τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, εχθές Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου.

Το «Εργαστήρι Εκκλησιαστικών Τεχνών» βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Απ. Παύλου και Αδειμάντου, στην Κόρινθο και στεγάζονται σε αυτό, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «ο Άγιος Λεωνίδης», αναγνωρισμένη από το Κράτος, τα Γραφεία του Συλλόγου Ιεροψαλτών του Νομού μας «ο Άγιος Κυριακός ο Υμνογράφος» και η Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας «ο Άγιος Λουκάς».

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι είναι επιβεβλημένος ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων του Εργαστηρίου Εκκλησιαστικών Τεχνών, γιατί στην Εκκλησία μας δεν μπορεί να αρχίζει τίποτα χωρίς την ευλογία του Θεού. Τα πάντα ξεκινούν από τον Θεό, με Αυτόν πορευόμαστε και σε Αυτόν αναπέμπουμε τις δεήσεις μας, καθώς Αυτός, εκτός όλων των άλλων, αποτελεί και πηγή έμπνευσης για κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα και στην συνέχεια εμείς οφειλετικώς Του την προσφέρουμε. Είναι δωρεά αντί δωρεάς, είναι αυτό που λέμε στην Θ. Λειτουργία «τὰ σὰ ἐκ τῶν σῶν» και «ὅτι πᾶσα δόσις ἀγαθὴ καὶ πᾶν δώρημα τέλειον ἄνωθέν ἐστι, καταβαῖνον ἐκ σοῦ τοῦ Πατρὸς τῶν φώτων». Η Εκκλησία, παρά το γεγονός ότι ο Θεός είναι Πνεύμα Τον λατρεύει και με αισθητά πράγματα. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο τίποτα δεν μπορεί να τελεσθεί χωρίς τις Εκκλησιαστικές Τέχνες, οι οποίες μετατρέπουν τους Ναούς μας από άψυχα κτίρια σε αρχιτεκτονήματα και καλλιτεχνήματα με τον δικό τους ξεχωριστό διάκοσμο και αισθητική.

Η Τοπική μας Εκκλησία κατέβαλε προσπάθειες για την δημιουργία, την ίδρυση και την λειτουργία της Σχολής των Εκκλησιαστικών Τεχνών προκειμένου οι διδασκόμενοι τις Ιερές Τέχνες να κατανοήσουν το μέγεθος και την ποιότητα τους, να αντιληφθούν το πνεύμα της Εκκλησίας, που γλυκαίνει τις καρδιές και τον νου των Πιστών, αλλά και να έχουν Διπλώματα, αναγνωρισμένα από το Κράτος, ώστε να εξασφαλιστούν οι σπουδές τους.

Ολοκλήρωσε τον Αγιασμό ευχαριστώντας θερμά το Διδακτικό Προσωπικό, τους Υπευθύνους των Σχολών, τους Ιερείς και τους συντελεστές, οι οποίοι με πολύ αγάπη διακονούν ανιδιοτελώς τις Σχολές του «Εργαστηρίου Εκκλησιαστικών Τεχνών», προκειμένου μέσα από αυτές να αναδειχθούν πρόσωπα καταρτισμένα, που θα στελεχώσουν τους Ιερούς Ναούς της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας και θα προσφέρουν στην Τοπική και όχι μόνον Εκκλησία μας ανταποδίδοντας την γνώση που απέκτησαν.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.