Στη Συρία μετέβη ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωαννής Ι’ προκειμένου να τελέσει τον Αγιασμό των εγκαινίων του ανακαινισμένου και εκτεταμένου καθολικού της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής του Αγίου Γεωργίου Σεϊντνάγια.

Την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 ο Μακαριώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή της Ζωοδόχου Πηγής πλαισιούμενος από Επισκόπους του Πατριαρχείου Αντιοχείας, τον Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Τέλλη, ιερείς και διακόνους.

Επίσης, εκκλησιάστηκαν και συμπροσευχήθηκαν πλειάδα ιερέων και μοναζουσών από την Ιερά Πατριαρχική Μονή της Παναγίας Σεϊντνάγιας καθώς και πλήθος πιστών.

Ακολούθησε εκδήλωση προς τιμήν όσων συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση του έργου και η τέλεση του Αγιασμού των εγκαινίων από τον Πατριάρχη Αντιοχείας.

Ο Μακαριώτατος απηύθυνε ομιλία στην οποία εξέφρασε την χαρά του για την ανακαίνιση και την επέκταση του καθολικού της Μονής. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το γεγονός αυτό παίρνει αναστάσιμο χαρακτήρα αφού βρισκόμαστε εν μέσω του ευλογημένου Πάσχα και υποδηλώνει την σταθερή πίστη και την αγάπη των πιστών της περιοχής για την Εκκλησία και τον τόπο τους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.