Το πρωί της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε τους Αγιασμούς σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλεως Αγίου Νικολάου και της Νεαπόλεως, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου 2019-2020.

Στις τελετές των Αγιασμών παρέστησαν μεταξύ άλλων ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ιωάννης Γουλιδάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Εμμανουήλ Κλώντζας, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνιος Ζερβός, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Αγίου Νικολάου κ. Χάρης Αλεξάκης, ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Καστελλιανάκης και τα Μέλη της Τοπικής Κοινότητος Νεαπόλεως και ο Διοικητής Τροχαίας Αγίου Νικολάου κ. Πέτρος Ζερβάκης.

Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος προς τους μαθητές, ανέφερε σχετικώς με το ξεκίνημα του νέου σχολικού έτους: «Ο Αγιασμός δεν είναι μια συμβολική, αλλά μια αγιαστική πράξη της Εκκλησίας μέσα από την οποία καλούμε τον Χριστό στο σχολείο για να σας ευλογήσει να αποκτήσετε νέες γνώσεις και ωφέλιμες εμπειρίες, να αναπτύξετε νέες δεξιότητες και να κάνετε νέες φιλίες. Το σχολείο είναι μια μεγάλη αγκαλιά που σας υποδέχεται και σας προσφέρει παιδεία και αγάπη, που σας καθιστά ψυχικά και πνευματικά όμορφους ανθρώπους για την ομαλή σας ένταξη στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, χάρη στις προσπάθειες των δασκάλων σας.

Μετά την καλοκαιρινή περίοδο ξεκούρασης καλείστε να ανασκουμπωθείτε και να μπείτε σε μια νέα περίοδο προκλήσεων και κόπου. Διαβάστε, εργαστείτε και συνεργαστείτε με τους καθηγητές σας˙ διότι ας σκεφτούμε και ο Χριστός ανέπτυξε μία ιδιαίτερη σχέση με τους Μαθητές Του, χάρη στην οποία εκείνοι φωτίστηκαν και κήρυξαν τον χριστιανισμό σε ολόκληρη την οικουμένη. Αξιοποιήστε λοιπόν τη νέα χρονιά, λαμβάνοντας τις γνώσεις που θα σας μεταλαμπαδεύσουν οι καλοί σας καθηγητές και κυρίως αναπτύξτε το ήθος της αγάπης και της επικοινωνίας».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.