Στις 26 Ιουλίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής και στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως πανηγυρίζουν οι ενοριακοί Ναοί επ’ ονόματι της Αγίας στον Προβατώνα και στον Λαγηνά και τα ομώνυμα Παρεκκλήσια στην Μάκρη, στις Φέρες και στην Σαμοθράκη.

Για τον λόγο αυτό την Κυριακή 25 Ιουλίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος χοροστάτησε στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στο Παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στις Φέρες, όπου κάτοικοι και επισκέπτες, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, τίμησαν την Αγία. Λίγο πριν το τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε το νέο βιβλίο -ιστορικό εγχειρίδιο-λεύκωμα, του συντοπίτη μας κ. Νικολάου Γκότση με τίτλο: ” ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΕΡΩΝ το κατοχικό παρεκκλήσι”

Την κυριώνυμο ημέρα, Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 σε όλους τους πανηγυρίζοντες Ιερούς ναούς και παρεκκλήσια τελέστηκε η Ακολουθία τους Όρθρου και η Θεία Λειτουργία, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ιερούργησε στην ενορία της Αγίας Παρασκευής Λαγηνών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.