Το προσκύνημα στην Αγία Ζώνη να αποτελέσει σταθμό στη ζωή του κάθε πιστού κάλεσε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά.

Κατά την πρώτη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε ενώπιον της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, του μοναδικού θεομητορικού κειμηλίου από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς, ο Γέροντας Εφραίμ κήρυξε τον θείο λόγο τονίζοντας τις ευεργεσίες της Αγίας Ζώνης της Παναγίας μας προς τον άνθρωπο.

“Είναι μεγάλη ευλογία το ότι είμαστε εδώ. Η Αγία Ζώνη έρχεται για πρώτη φορά στον Πειραιά μετά από την επίμονη παράκληση του Ποιμενάρχη σας“, ανέφερε και πρόσθεσε “Η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου σάς έδωσε το μήνυμα ότι όντως οι Βατοπαιδινοί πατέρες είμεθα μάρτυρες πολλών θαυμάτων με το να την αποσπαστούμε και να την βλέπουμε Είναι μεγάλο πράγμα να προσεύχεται και με την πίστη του να την ζητάει από τον Θεό”.

Ο Γέροντας κάλεσε τους πιστούς να παρακαλούν την Παναγία να τους ενισχύει σε μία περίοδο όπου ο δυτικός τρόπος ζωής έχει δοκιμάσει τους ανθρώπους ως προς την πίστη. “Σήμερα λόγω του δυτικού τρόπου ζωής ο διάβολος εξαφάνισε την πίστη των ανθρώπων. Να παρακαλέσουμε την Παναγία να μας δώσει την πίστη προς τον Υιό της. Με την υπακοή στους λόγους του Θεού, ο άνθρωπος δέχεται την Πανάγια Χάρις στην καρδία και τότε ο άνθρωπος ζει αληθινά. Και στα θαύματα θα πρέπει να υπάρχει και να ενεργοποιείται η πίστη”.

Παράλληλα, χαρακτήρισε μεγάλο δώρο την Αγία Ζώνη την οποία έχουμε τη δυνατότητα να προσκυνάμε. “Υπάρχει μυστική δύναμη που εκδηλώνεται με την ευωδία που έχει η Αγία Ζώνη. Μερικοί αισθάνονται έντονα την ευωδία, ακριβώς για να μας πει η Παναγία ότι «ευωδιάζω όποτε το θέλω εγώ». Το προσκύνημα να αποτελέσει σταθμό στη ζωή μας και να κάνουμε υπόσχεση ότι θα προσπαθήσουμε να αγαπούμε τον Υιό της. Ο μακαριστός γέροντας Ιωσήφ μας εξιστόρησε το εξής όταν προσευχόταν: Παναγία μου συγχώρεσέ με αλλά τον Χριστό τον αγαπώ πιο πολύ, και τότε η Παναγία του απάντησε «και εγώ αυτό θέλω»”.

“Η περίοδος που ζούμε είναι πολύ δύσκολη. Ο άνθρωπος της πίστης ούτε φοβάται ούτε ανησυχεί, ζει σε ειρήνη. Αυτήν την ειρήνη θέλω να έχουμε που είναι δωρεά του Αγίου Πνεύματος. Η εκκλησία δεν προσφέρει ηρεμία, που είναι μια ψυχολογική κατάσταση, αλλά ειρήνη”, κατέληξε στον λόγο του.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ δώρισε στον ναό αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Ζώνης, και μια για τον προϊστάμενο του ναού π. Ανδρέα Μαρκόπουλο προσωπικά.

Από την πλευρά του ο π. Ανδρέας ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ για την άπειρον καλοσύνη που προσκομίσατε την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.