ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Ο βίος, η ομολογία πίστεως, το μαρτύριο και το Απολυτίκιο της Αγίας Βάσσης και των τέκνων της, από τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιο Μισσό.
Η Αγία Βάσσα η Μάρτυς και τα τέκνα της Θεόγνιος, Αγάπιος και Πιστός.
Αγία Βάσσα-21 Αυγούστου: Βίος και μαρτύριο πρώτη φορά από Ιερέα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE
Εορτολόγιο: 21 Αυγούστου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη της Αγίας Μάρτυρος Βάσσης και των τέκνων της Θεογνίου, Αγαπίου και Πιστού.
Ο βίος, η ομολογία πίστεως, το μαρτύριο και το Απολυτίκιο της Αγίας Βάσσης και των τέκνων της, από τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιο Μισσό.
Μητρὸς μιᾶς κάλλιστα παιδία τρία,
Σὺν μητρὶ Βάσσῃ πρὸς τομὴν ψυχὴ μία.
Βάσσαν σὺν τοκέεσσι τάμε ξίφος εἰκάδι πρώτῃ.
ποιοι γιορταζουν σημερα
Γιορτή σήμερα: Αγία Βάσσα.
00:00 Εκκλησία Online
00:10 Αγία Βάσσα
01:22 Μάρτυριο τέκνων Αγίας Βάσσης
02:12 Απολυτίκιον Αγία Βάσσης
Ήχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
Ὡς καλλίτεκνος μήτηρ τὴ Τριάδι προσήγαγες, Βάσσα Ἀθληφόρε θεόφρον, τοὺς καρποὺς τῆς κοιλίας σου, Θέογνιον Ἀγάπιον Πιστόν, ἀθλήσαντας τῷ λόγῳ σου στερρῶς, μεθ’ ὧν θείας ἀπολαύουσα χαρμονῆς, σῷζε τοὺς ἐκβοώντας σοὶ· δόξα τῷ σὲ δοξάσαντι Χριστῷ, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργούντι διὰ σου, πάσιν ἰάματα.