ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Στις 4 Δεκεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος. Ξεκινά ο Δεκέμβρης, ξεκινούν και οι γιορτές.

Μεγάλης σημασίας είναι η εορτή της Αγίας Βαρβάρας που τιμάται, μεταξύ άλλων, με πάμπολα έθιμα σε όλη την Ελλάδα αλλά κυρίως στη βόρεια και πιο συγκεκριμένα στο νομό Δράμας.

Η Αγία Βαρβάρα έζησε κατά τους χρόνους του αυτοκράτορος Μαξιμιανού (286 – 305 μ.Χ.). Ήταν κόρη του ειδωλολάτρη Διοσκόρου ο οποίος ήταν από τους πιο πλούσιους ειδωλολάτρες της Ηλιουπόλεως.

Αγία Βαρβάρα – Βίος
Ο πατέρας της λόγω της σωματικής ωραιότητας της Αγίας, την φύλαγε κλεισμένη εντός πύργου. Δεν γνωρίζουμε που διδάχθηκε τις χριστιανικές αλήθειες, καθώς ο πατέρας της ήταν φανατικός ειδωλολάτρης. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο άλλωστε προσπάθησε να κρατήσει κρυφή την πίστη της στον Τριαδικό Θεό. Ένα τυχαίο περιστατικό, όμως, την πρόδωσε. Ο πατέρας της πληροφορήθηκε από τεχνίτες ότι η Αγία ζήτησε να τις ανοίξουν τρία παράθυρα στον πύργο όπου ήταν έγκλειστη, στο όνομα της Αγίας Τριάδος και έτσι, βεβαιώθηκε ότι η κόρη του είχε γίνει Χριστιανή.

Διαβάστε τη συνέχεια στο άρθρο: Αγία Βαρβάρα: Ο Βίος, τα Ιερά Λείψανα, τα Έθιμα και η συνταγή ΒΑΡΒΑΡΑ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.