ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 07.30 - Η Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς. Ο Όσιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός ο Μέγας Διδάσκαλος της Εκκλησίας.

Εκκλησία Live – Θεία Λειτουργία Σαρανταλείτουργου Αγίας Βαρβάρας Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας και του Οσίου Ιωάννου του Δαμασκηνού – Ευλογία και Αγιασμός. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων 4 Δεκεμβρίου 2021 στις 07.30 το πρωί.

Η Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός ο Μέγας Πατέρας και Διδάσκαλος της Εκκλησίας.

ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 18.00. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων 20η ημέρα.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Η ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας τελείται την εσπέρα ανήμερα της εορτής προς διευκόλυνση παρουσίας των πιστών στον Ιερό Ναό τις καθημερινές κατά το Άγιο και Ιερό Σαρανταλείτουργο των Χριστουγέννων. Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία Αγίας Βαρβάρας θα τελεστεί κανονικά στις 07.30 το πρωί.

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 07.30 – Η Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς. Ο Όσιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός ο Μέγας Διδάσκαλος της Εκκλησίας.

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας του Σαββάτου 4 Δεκεμβρίου 2021 της εορτής της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος και του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού του μεγάλου διδασκάλου της Εκκλησίας με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ώρα έναρξης: 07.30
ΟΡΘΡΟΣ Αγίας Βαρβάρας. Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού – Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Αγίας Βαρβάρας. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Αγια Βαρβαρα
Βαρβαρα
Σαρανταλειτουργο
Σαρανταλειτουργο Χριστουγεννων
Ορθροσ
Θεια Λειτουργια
Παρακληση
Χριστουγεννα
Νηστεια
Σαρακοστη
Σαρακοστη Χριστουγεννων
4 Δεκεμβριου
Божественная литургия

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο.

Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους.

Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.