ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Φώτα - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων - Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022 07.00. Τα Φώτα με τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Εκκλησία Live – Ιερά Ακολουθία Θεοφανείων Ζωντανά. Φώτα 2022. Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων με τον Μεγάλο Αγιασμό – Ευλογία και Μεγάλος Αγιασμός. Θεοφάνεια 6 Ιανουαρίου 2022. Τα Αγία Θεοφάνεια.

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας των Θεοφανείων με τον Μεγάλο Αγιασμό – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022 07.00.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Φώτα – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022 07.00. Τα Φώτα με τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

ΕΟΡΤΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ
ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΙΑΣΜΟΣ
ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ
ΦΩΤΑ

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας Μεγάλου Αγιασμού 6 Ιανουαρίου 2022 με τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία των Φώτων live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Ώρα έναρξης: 07.00
ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ: Ακολουθία Όρθρου Θείας Λειτουργίας των Θεοφανείων – Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022 – Ώρα 07.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Μεγάλος Αγιασμός. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Θα ακολουθήσει ο Αγιασμός των υδάτων στη γέφυρα του Πορταϊκού ποταμού στις 12 το μεσημέρι.

θεοφανεια
Φωτα
Ορθροσ
Θεια Λειτουργια
Παρακληση
6 Ιανουαριου
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο.

Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους.

Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.