Η μνήμη της προστάτιδος των Ταμείων Ενοριακής Δράσεως της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισίας, της Αγίας Ταβιθάς της Ελεήμονος, εορτάστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου.

Ο Ιεράρχης χοροστάτησε του Όρθρου και ιερούργησε στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας συμπαραστατούμενος από ιερείς και διακόνους της Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτη Ευστράτιο Δελατόλα, Γραμματέα του Κεντρικού Ταμείου Ενοριακής Δράσεως.

Την ώρα του Κοινωνικού ο Μητροπολιτης Κηφισίας κ. Κύριλλος κήρυξε τον Θείο λόγο απευθυνόμενος στα μέλη των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων. Αναφέρθηκε στο βίο της τιμωμένης Αγίας και στον λόγο για τον οποίο κατέστη προστάτιδα του Κεντρικού Ταμείου Ενοριακής Δράσεως της Ιεράς Μητροπόλεώς και στην ανάγκη ύπαρξης φιλανθρωπικού έργου.

Στην εορτή αυτή έψαλλε βυζαντινός χορός αποτελούμενος από ιερείς της Μητροπόλεως, υπό τη διεύθυνση του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της ΜητροπόλεωςΠρωτοπρεσβύτερου Χρίστου Κυριακόπουλου. Προ της Απολύσεως ετελέσθη Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων προέδρων και μελών των Ταμείων Ενοριακής Δράσεως.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.