Στην ημερήσια διάταξη της 44ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO θα συμπεριληφθεί το αίτημα του Αλέξη Γεωργούλη, Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, για την καταχώρηση του Μνημείου στον «Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς σε Κίνδυνο».

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του Τούρκου Προέδρου Ρ.Τ Ερντογάν με την οποία μετέτρεψε την Αγία Σοφία, ένα μνημείο εξέχουσας οικουμενικής αξίας, σε τζαμί, ο Ευρωβουλευτής απέστειλε επιστολή στην Γενική Διευθύντρια της UNESCO και στα μέλη της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς με ένα διπλό αίτημα: (α) να καταχωρηθεί άμεσα το μνημείο στον «Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς σε Κίνδυνο» σύμφωνα με το άρθρο 11 παράγραφος 4 της Σύμβασης Παγκόσμιας Κληρονομιάς, (β) να προσθέσει το θέμα στην ημερήσια διάταξη της επόμενης Γενικής Διάσκεψης με σκοπό να συζητήσει και να αξιολογηθεί η τρέχουσα κατάσταση. Την επιστολή συνυπέγραψαν 18 Ευρωβουλευτές από 5 πολιτικές ομάδες.

Στην απαντητική επιστολή ο κ. Ernesto Ottone Ramirez, Βοηθός Γενικού Διευθυντή, υπεύθυνος για τον πολιτισμό, επιβεβαίωσε την επικριτική στάση του Οργανισμού απέναντι στην απόφαση των τουρκικών αρχών και σημείωσε ότι το ζήτημα έχει εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς, η οποία και θα εξετάσει στην επόμενη σύνοδο τι μέτρα θα λάβει εκτιμώντας την αλλαγή του καθεστώτος, μαζί με το αίτημα και την επιστολή που απεστάλη με πρωτοβουλία του Α. Γεωργούλη.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.