Άλλη μια εμπρηστική και προκλητική δήλωση έκανε ο Αλί Ερμπάς με αφορμή το θέμα της Αγιάς Σοφιάς την οποία έχουν μετατρέψει σε τζαμί αψηφώντας τις αντιδράσεις που υπήρξαν από όλο τον κόσμο.

«Με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί βιώσαμε μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό μαζί με όλους τους μουσουλμάνους στη χώρα μας και στον κόσμο» δήλωσε ο Αλί Ερμπάς, ιμάμης και επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet) στην Τουρκία.

Κάνοντας έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε αλλά και των στόχων για το μέλλον, αναφέρθηκε εκτενώς στην Αγία Σοφία και τη μετατροπή της τζαμί, τονίζοντας ότι αυτό ήταν κάτι που περίμεναν με λαχτάρα οι μουσουλμάνοι εδώ και δεκαετίες προτάσοντας γι άλλη μια φορά την ισοπεδωτική πολιτική της Τουρκίας που δε σέβεται ούτε ιερά ούτε όσια.

Μιλώντας για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, με τους πολέμους και τις καταστροφές, υπογράμμισε ότι στη νέα παγκόσμια τάξη με επίκεντρο τη Δύση, ο άνθρωπος έχει χάσει το νόημα της ζωής και τον σκοπό της ύπαρξης.
Επεσήμανε ότι σήμερα η ανθρωπότητα πρέπει να χρησιμοποιήσει το μυαλό και τη συνείδησή της και να αντιμετωπίσει τον εαυτό της και πρόσθεσε: «Ειδικά οι μουσουλμάνοι, πρέπει να αναλογιστούμε την πίστη, τον πολιτισμό και τις ευθύνες μας».
Αναφερόμενος στην πανδημία είπε:
«Ως κράτος και έθνος, συνεχίζουμε να καταπολεμούμε την πανδημία μαζί. Πιστεύω ότι, με τη χάρη του Αλλάχ, θα ξεπεράσουμε όλες αυτές τις δυσκολίες και θα ανακτήσουμε την κανονική μας ζωή το συντομότερο δυνατό. Είναι καθήκον μας να ερμηνεύσουμε σωστά τις δυσκολίες της ζωής και να ξεπεράσουμε αυτές τις δυσκολίες. και να δείξουμε προσπάθεια. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί»

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.