Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις αναφορικά με την Αγία Σοφία. Αυτή τη φορά η Κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποφάσισε να βάλει 35 μαθητές, ντυμένους στα λευκά να απαγγείλουν το Κοράνι μέσα στην Αγία Σοφία.

Τα νέα προκλητικά πλάνα με τους μαθητές να απαγγέλουν το Κοράνι μέσα στην Αγία Σοφία, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μόλις λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, για την Αγία Σοφία, οι οποίες είχαν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. «Δεν καταλαβαίνω γιατί αφορά τους Ελληνες η παρουσία φωτογραφίας της Αγίας Σοφίας στα διαβατήρια μας» δήλωνε προ ημερών ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ .

Μάλιστα ισχυρίστηκε πως η ιδέα του Ερντογάν να τοποθετήσει την Αγίας Σοφία ως τζαμί στα διαβατήρια είναι κάτι «πολύ όμορφο και σωστό». «Συγχαίρουμε όσους συνέβαλαν στο να απεικονίζεται το τζαμί της Αγίας Σοφίας στα διαβατήρια μας. Αυτό δεν αφορά τους Έλληνες και δεν έχουν λόγο να αντιδράσουν. Είχαν κάνει το ίδιο όταν είχαμε ανοίξει την Αγία Σοφία ως τζαμί. Αυτό δεν αφορά την Ελλάδα , η Αγία Σοφία βρίσκεται στην περιοχή της κυριαρχίας μας», πρόσθεσε

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι τα νέα προκλητικά πλάνα, έρχονται στη σκιά των βανδαλισμών αγνώστων οι οποίοι προ ολίγων ημερών έσπασαν τη δεξαμενή νερού στην Αγία Σοφία και τη μετέτρεψαν σε παπουτσοθήκη, όπως είχαν μεταδώσει τα τουρκικά μέσ. ενημέρωσης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.