ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ Live: Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων - 28 Οκτωβρίου 2021 Ζωντανά. Η Εθνική επέτειος του «ΟΧΙ» το 1940. Η Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχερνώ. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά. Όρθρος, επίσημη δοξολογία και Θεία λειτουργία της εορτής της Αγίας Σκέπης της Παναγίας και της εθνικής επετίου του ΟΧΙ.

Ένα άγνωστο θαύμα της Αγίας Σκέπης το 1940.Το χιόνι έπεφτε ασταμάτητα και ο βοριάς σφύριζε μανιασμένα.

Μέσα σ’ αυτή τη χιονοθύελλα, ένας στρατός προχωρούσε αποφασιστικά… σκαρφάλωνε σ’ απότομες πλαγιές. Κατέβαινε γκρεμούς… βάδιζε ασταμάτητα και κουβαλούσε στη ράχη του μεγάλο φορτίο.

Ένα μικρό φαρμακείο, μια στρατιωτική κουβέρτα, ένα ζευγάρι κάλτσες, μια φανέλα. Αλλά και τ’ όπλο του με την ξιφολόγχη και τα φυσίγγια. Παρ’ όλο το βάρος, το χιόνι και τις λάσπες συνέχιζε τη δύσκολη πορεία του και μόνο σαν έβρισκε κάποιο χάλασμα, ή κανένα προφυλαγμένο βράχο, σταματούσε λίγο, για να ξεκουραστεί.

Μέσα σ’ αυτές τις φοβερές συνθήκες τα παλικάρια στον ιστορικό πόλεμο του ’40, έγραψαν αθάνατες σελίδες ηρωισμού και θυσίας, πάνω στα Βορειοηπειρωτικά βουνά.

Αυτοί οι ήρωες σκαρφάλωσαν στις κορυφές του Ιβάν, της Μοράβας… κι ήταν η νίκη τους θρίαμβος! Πολεμούσαν με τις σιδηρόφρακτες στρατιές του εχθρού και… νικούσαν.

Διαβάστε ολόκληρο το θαύμα της Αγίας Σκέπης το 1940.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της εορτής της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου και της εθνικής επετείου του ΟΧΙ, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου 2021 07.30 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο, την επίσημη Δοξολογία και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της εθνικής επετίου του ΟΧΙ και της Αγίας Σκέπης της Παναγίας, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021 07.30 το πρωί.

Η εκκλησία στον πόλεμο του 1940

Όταν κηρύχτηκε ο πόλεμος στις η Ιερά Σύνοδος έστειλε στο μέτωπο εκατοντάδες κληρικούς, ενώ προετοίμαζε πνευματικά όσους αναχωρούσαν για αυτό. Η απόφαση να σταλούν κληρικοί στο μέτωπο είχε και θύματα.

Ο παπαδάσκαλος Δημήτριος Βαστάκης είναι από τους κληρικούς που κατά την περίοδο του πολέμου και της Κατοχής στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας συμμετείχε στην αντιστασιακή ομάδα «Βύρωνες». Σε ένα μπλόκο το 1942 την περιοχή συνελήφθη, βασανίστηκε απάνθρωπα και εκτελέστηκε. Λίγο πριν, οι Ιταλοί είχαν σκοτώσει τη γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά του.

Διαβάστε αναλυτικά όλα τα ονόματα των κληρικών που έδωσαν τη ζωή τους στον πόλεμο του 1940.

Σκέπη σου, Ἁγνή, σκέπεις καὶ περιθάλπεις. Τοὺς πίστει ἀφορῶντας πρὸς σέ, Παρθένε. Μητρὸς Θεοῖο Σκέπη Ἑλλάδα θειόφρονα καλύπτει.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.