Η Αγία Νίνα ή Νίνω, δεν ξέρουμε ακριβώς, γεννήθηκε στην Καππαδοκία και φαίνεται συγγενής του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Αγία Νίνα Ισαπόστολος – 14 Ιανουαρίου

Ο πατέρας της, Ζαβουλών, φημισμένος στρατιωτικός, είχε φύγει από την πατρίδα του Καππαδοκία, για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον αυτοκράτορα Μαξιμιανό. Η μητέρα της, η Σωσάννα, ήταν αδελφή του Επισκόπου Ιεροσολύμων Ιουβεναλίου.
Ο πατέρας της έγινε, με την συγκατάθεση της συζύγου του, μοναχός στην έρημο του Ιορδάνη.

Η μητέρα της Αγίας Νίνας τοποθετήθηκε ως διακόνισσα στο Ναό της Αναστάσεως. Την Αγία Νίνα την παρέδωσαν στην ευλαβέστατη Γερόντισσα Νιοφόρα, για να την αναθρέψει.

Όταν η Αγία Νίνα μελετούσε το Ευαγγέλιο και έφθασε στο κεφάλαιο την σταύρωση του Κυρίου, αναρωτήθηκε τι έγινε ο χιτώνα του Χριστού. Της είπαν, λοιπόν, ότι αυτή φυλασσόταν στην πόλη Μιτσχέτη της Ιβηρίας. Τα λόγια αυτά αναστάτωσαν βαθιά την Νίνα και παρακάλεσε την Παναγία να την αξιώσει να τον βρεί. Η Παναγία άκουσε την προσευχή της και εμφανίσθηκε στον ύπνο της Αγίας. Την προέτρεψε να πάει στην Ιβηρία να κηρύξει το Ευαγγέλιο του Χριστού και της πρόσφερε ένα Σταυρό από κληματόβεργες, που θα ήταν η ασπίδα και ο φύλακάς της. Η Αγία ξύπνησε και είδε στα χέρια της το θαυμαστό Σταυρό. Την άλλη μέρα πήγε να συναντήσει αμέσως το θείο της Επίσκοπο Ιουβενάλιο. Εκείνος της έδωσε την ευχή του. Έτσι κήρυξε το Ευαγγέλιο στη Γεωργία, περί τον 3ο Αιώνα μ.Χ.
Η Αγία βρήκε τον μέρος που είχε τεθεί ο Άγιος Χιτών και εκεί ανήγειρε το Ναό του Αγίου Στύλου.

Η Αγία Νίνα κοιμήθηκε ήσυχα και το τίμιο λείψανό της είναι άφθαρτο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.