ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΓΙΟΡΤΗ: Σήμερα λοιπόν, 22 Ιουλίου, η Εκκλησία μας τιμά την χάρη της Αγίας Μαρκέλλας, μίας χριστιανής που αγίασε με μαρτυρικό, ομολογουμένως τρόπο το 1500 μ.Χ..

Σήμερα λοιπόν, 22 Ιουλίου, η Εκκλησία μας τιμά την χάρη της Αγίας Μαρκέλλας, μίας χριστιανής που αγίασε με μαρτυρικό, ομολογουμένως τρόπο το 1500 μ.Χ..

Η Αγία Μαρκέλλα, που είχε καταγωγή από τη Βολισσό της Χίου, όπου σήμερα βρίσκεται και το μοναστήρι προς τιμήν της, ορφάνεψε σε μικρή ηλικία από μητέρα. Μεγαλώνοντας, οι σωματικές της καλλονές άναψαν αμαρτωλούς πόθους στο σαρκολάτρη πατέρα της, στις κτηνώδεις επιθυμίες του οποίου δεν ήθελε να υποκύψει και γι αυτό εγκατέλειψε το σπίτι και κατέφυγε στα βουνά.

Ο παράφρων πατέρας της την ανακάλυψε.

Έβαλε φωτιά στη πυκνή βάτο που κρυβόταν και στη συνέχεια τη καταδίωξε και με το βέλος του τη πλήγωσε. Εκείνη προσευχήθηκε και παρακάλεσε το Θεό να ανοίξει η πέτρα που πατούσε για να τη σώσει. Η γη άνοιξε και την κατάπιε έως το στήθος.

Ο σκληρός πατέρας της την πρόφτασε και της απέκοψε τους μαστούς και ύστερα το κεφάλι, το οποίο και έριξε στη θάλασσα. Το μέρος εκείνο που καθαγιάσθηκε από την αιμόφυρτη κεφαλή της Αγίας συχνά μετατρέπεται σε θαυματουργική πηγή με ιαματικό νερό.

Την ημέρα της εορτής της στις 22 Ιουλίου, παρουσία αρχών του νησιού και κοσμοσυρροής πιστών, γίνεται με κάθε επισημότητα, η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της και κάθε χρόνο η Αγία θαυματουργεί στη χάρη της.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

2 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Με συγκίνησε πολύ αυτή η ιστορία, αν είναι αλήθεια, τότε λυπάμαι πολύ την Μαρκέλλα που είχε αυτήν την κατάληξη από τον πατέρα της, πριν να γίνει Αγία.
Μήπως ήταν Μουσουλμάνος και για αυτό έκανε ό,τι έκανε(σεξουαλικά και αποκεφελισμούς), γιατί ήθελε να περάσει τα δικά του, το να ισχύει ο άντρας και υποδούλωση στην γυναίκα και επειδή δεν του έκατσε, έκανε αυτά που έκανε;;;
Καλημέρα σας!!!

2

Η παρούσα φωτογραφία δεν είναι το αγίασμα , αλλά το μέρος που λαβώθηκε απο το βέλος του πατέρα της, το αγίασμα είναι 100-200 μέτρα ποιο πέρα.
Δεν υπάρχει μοναστήρι στην περιοχή , υπάρχει είναι ο ναός με αρκετά δωμάτια για φιλοξενία και βοηθητικούς χώρους