Αγία Μαρίνα: Με κατάνυξη και σεβασμό εκατοντάδες πιστοί απ' όλη την Κρήτη φτάνουν με κάθε μέσο - ακόμα και με τα πόδια - στη Χάρη της για να ανάψουν ένα κερί, να ασπαστούν την εικόνα της και να ζητήσουν ευλαβικά τη θαυματουργή βοήθειά της. Παράλληλα, έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τα λείψανα του Αγίου Χαραλάμπους που βρίσκονται στο ναό.

Η ξακουστή ιστορία με το φίδι στο μπουκάλι

Οι πιστοί με ευλάβεια και κατάνυξη προσκυνούσαν τη Χάρη της, με τους πολύ νεότερους να περιεργάζονται το σκοτωμένο φίδι που φυλάσσεται σε μπουκάλι τοποθετημένο δίπλα από την εικόνα.

«Πρόκειται για μια πολύ παλιά ιστορία», είπε ο εφημέριος της Ιεράς Μονής, πατήρ Κορνήλιος.

«Μια τσιγγάνα ήρθε στο ναό, που φαινόταν έγκυος, αλλά ήταν υπό την επήρεια ακαθάρτων πνευμάτων.

Ήρθε για να βρει την υγεία της. Καθώς προσευχόταν οι ιερείς τής διάβαζαν κάποιες ευχές.

Βγήκε τότε ένα φίδι από μέσα της και σε ανάμνηση αυτού του γεγονότος μπήκε στο μπουκάλι όπου φυλάσσεται μέχρι σήμερα».

Χιλιάδες οι πιστοί στο θρησκευτικό γεγονός

Μικροί και μεγάλοι γονυπετείς σχηματίζουν ουρές στο δρόμο με στόχο να φτάσουν στα σκαλιά της εκκλησίας για να εκπληρώσουν το τάμα τους στην θαυματουργή Αγία Μαρίνα, που τα θαύματά της είναι γνωστά εντός και εκτός συνόρων.

Πολλοί είναι και εκείνοι που περπατούν χιλιόμετρα για να φτάσουν στο μοναστήρι και να παρακαλέσουν ή να ευχαριστήσουν για κάποιο αίτημα που έχει εκπληρωθεί, τη χάρη της θαυματουργής Αγίας Μαρίνας.

Η ιερά πανήγυρις, αποτελεί θρησκευτικό γεγονός ευρείας κλίμακας και προσελκύει περισσότερους από 100.000 πιστούς, τόσο από την Κρήτη όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.