ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ: Βίος και Μαρτύριο - Η Αγία Μαρίνα είχε πατρίδα την Αντιόχεια της Μικράς Ασίας. Την πόλη εκείνη στην οποία κήρυξαν τον Ιησού οι Απόστολοι Βαρνάβας και Παύλος, κατά την πρώτη αποστολική περιοδεία τους. Εκεί στην πατρίδα της μεγαλομάρτυρος Μαρίνας ο απόστολος των εθνών Παύλος όταν είδε την αντίδραση των Εβραίων αποφάσισε να κηρύξει το Χριστό στα έθνη.

Στην ίδια πόλη της Αντιοχείας, η οποία έφερε τον τίτλο της ρωμαϊκής αποικίας γεννήθηκε το 270 μ.Χ. δηλαδή ύστερα από τα κηρύγματα του Παύλου και του Βαρνάβα 225 χρόνια η αγία Μαρίνα επί αυτοκράτορα Κλαυδίου του δευτέρου.

Η μεγάλη από καλωσύνη και αγαθότητα μητέρα της πέθανε λίγες ημέρες μετά τη γέννησή της και την άφησε ορφανή· βρέφος στερημένο από τη μητέρα, στον πατέρα της, Αιδέσιο που ήταν ιερέας των ειδώλων.

Ο Αιδέσιος έδωσε το βρέφος σε μία καλή γυναίκα η οποία κατοικούσε σε ένα αγροτικό χωριό για να την αναθρέψει. Το περιβάλλον αυτό ήταν υγιεινό και απολύτως ηθικό. Η τροφός αντικατέστησε τη μητέρα της. Ήταν χριστιανή και την ανέθρεψε με το μητρικό και άδολο γάλα του χριστιανισμού.

Σε ηλικία δώδεκα ετών η Μαρίνα βαπτίσθηκε στο άγιον όνομα του Χρίστου μας και έγινε χριστιανή. Στον ειδωλολάτρη πατέρα της, ο οποίος την επισκεπτόταν συχνά απέκρυψαν το γεγονός τούτο, γιατί γνώριζαν ότι η ψυχή του ήταν σκοτεινή. Ήταν γεμάτη από τους μύθους και τις δεισιδαιμονίες της λατρείας των άψυχων ειδώλων.

Επί τρία χρόνια , από τα 12 ως τα15 της, η Μαρίνα διδάχθηκε στο σπίτι που ανατρεφόταν από πιστό και αφοσιωμένο στο Χριστό ιερέα τις αθάνατες ηθικές διδασκαλίες του Ευαγγελίου και γνώρισε σε βάθος, τη δύναμη και το ουράνιο κάλλος των χριστιανικών αρετών.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου:  Αγία Μαρίνα: Είμαι Χριστιανή και θεωρώ σκουπίδια τις τιμές και τις δόξες του κόσμου

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 1 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.