ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Λαοθάλασσα πιστών αυτήν την ώρα στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Εκάλης.

Εκάλη ΤΩΡΑ-ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελείται αυτή την ώρα στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στην Εκάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή της Αγίας Μαρίνας.

Πιστοί από κάθε γωνιά της Αθήνας προσέρχονται σήμερα 16 Ιουλίου 2019 από κάθε περιοχή της Αττικής, από νωρίς το μεσημέρι εις τον Ιερόν Ναόν για να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα και να λάβουν τη χάρη της Αγίας.

Εν συνεχεία θα τελεσθεί Ιερά Παράκλησις και αύριο 17 Ιουλίου, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Η Αγία Μαρίνα γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Πισιδίας, στα χρόνια του αυτοκράτορα Κλαυδίου του Β’, το 270 μ.Χ. Λίγες μέρες μετά τη γέννησή της, η μητέρα της πέθανε, και ο πατέρας της Αιδέσιος, που ήταν Ιερέας των ειδώλων, την ανέθεσε σε μια χριστιανή γυναίκα, από την οποία η Μαρίνα διδάχθηκε το Χριστό.

Όταν έγινε 15 χρονών, η Αγία Μαρίνα αποκαλύπτει στον πατέρα της ότι είναι χριστιανή. Έκπληκτος αυτός απ’ αυτό που άκουσε, με μίσος τη διέγραψε από παιδί του.

Ευαγγέλιο, Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019 – Αγία Μαρίνα

Μετά από καιρό, έμαθε για τη Μαρίνα και ο έπαρχος Ολύμβριος, που διέταξε να τη συλλάβουν για ανάκριση. Όταν την είδε μπροστά του, θαύμασε την ομορφιά της και προσπάθησε να την πείσει με κάθε τρόπο να αρνηθεί το Χριστό και να γίνει σύζυγος του. Μάταια, όμως.

Διαβάστε τη συνέχεια στο άρθρο Αγία Μαρίνα ΤΩΡΑ: Πιστοί όλων των ηλικιών προσέρχονται για τη μεγάλη γιορτή
Συνεχής ενημέρωση


Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.