Γράφει ο Βαγγέλης Μπουγιώτης - Μητρόπολη Αργολίδος - Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρας Μαρίνας στον ομώνυμο ενοριακό ναό στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Νέου Ροεινού στο Δήμο Ναυπλιέων στην Αργολίδα.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον Γενικό Αρχιερατικό της Μητροπόλεως Αργολίδος π. Πέτρο Αθανασόπουλο κι άλλους Ιερείς. Κατόπιν ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής εικόνας της Αγίας Μαρίνας σε όλη την κωμόπολη του Νέου Ροεινού προς ευλογία των κατοίκων.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε θεία λειτουργία από τον εφημέριο του Ναού π. Χρήστο Ιωαννίδη και τον Ιεραπόστολο π.Χρήστο από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Το Ροεινό είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του νομού Αργολίδας και οι κάτοικοι του είναι κατά πλειοψηφία Αρκάδες μιας και οι προγονοί τους ήρθαν από το Ροεινό της Αρκαδίας, κατά τα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Φέτος λάμπρυνε με την παρουσία του την εορτή ο καλλίφωνος πρωτοψάλτης από την Μητρόπολη Πατρών Δημήτριος Γαλάνης (πρωτοψάλτης της Αγίας Βαρβάρας, Πάτρας).

Αγία Μαρίνα: Θεία Λειτουργία στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Νέου Ροεινού στην Αργολίδα Αγία Μαρίνα: Θεία Λειτουργία στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Νέου Ροεινού στην Αργολίδα Αγία Μαρίνα: Θεία Λειτουργία στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Νέου Ροεινού στην Αργολίδα Αγία Μαρίνα: Θεία Λειτουργία στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Νέου Ροεινού στην Αργολίδα Αγία Μαρίνα: Θεία Λειτουργία στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Νέου Ροεινού στην Αργολίδα

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.