Η Μαρίνα, η μακάρια αυτή κόρη και μάρτυρας, καταγόταν από την Αντιόχεια της Πισσιδίας. Γεννήθηκε περί το 270 μ.Χ. από περιφανείς γονείς, επί αυτοκρατορίας του Διοκλητιανού ή του Καίσαρα Κλαύδιου του Β΄.

Οικογένεια της Αγίας

Ο πατέρας της ήταν επίσημος ιερέας των ειδώλων και αιδέσιμος (αξιοσέβαστος) για όλη την πόλη. Αιδέσιος ήταν και το όνομά του.

Η Μαρίνα ήταν μοναχοκόρη και λίγες ημέρες μετά την γέννησή της πέθανε η μητέρα της. Τότε ο Αιδέσιος έδωσε το βρέφος σε κάποια υγιέστατη γυναίκα, η οποία έμενε έξω από την πόλη, σε αγροτικό διαμέρισμα της Πισσιδίας, για να το θηλάζει και να το φροντίζει. Εκεί η ατμόσφαιρα ήταν καθαρή και τα σώματα διαπλάθονταν πιο ισχυρά.

Ο Αιδέσιος επαναπαύτηκε στο γεγονός ότι, υπό τέτοιες συνθήκες και με τέτοια γυναίκα η κόρη του θα γινόταν μια μέρα ακμαία, θαλερή και υγιέστατη. Την εμπιστεύτηκε, λοιπόν, εκεί και κατά καιρούς πήγαινε και ο ίδιος και την επισκεπτόταν.

Παιδική ηλικία

Παρά την τόση στοργή του, ο Αιδέσιος, τυφλωμένος από τους μύθους της ειδωλολατρίας, ήταν ανίκανος να προσδώσει στην κόρη του αξιόλογη ανατροφή.

Άλλωστε δεν ήταν δική του αυτή η φροντίδα. Παρακαλούσε μόνο να δει την κόρη του να διακρίνεται σε εξωτερική ομορφιά, κάτι που υπερτιμούσαν και στην αρχαία κοινωνία.

Αλλά η μικρή Μαρίνα είχε κληρονομήσει φυσικά πλεονεκτήματα αγαθότητας, τα σπέρματα της οποίας αυξήθηκαν υπό την επίδραση της γυναίκας, που τη φρόντιζε.

Τούτο έγινε ίσως κατ’ οικονομία του Θεού, διότι εκεί που δόθηκε το βρέφος ζούσαν Χριστιανοί. Όταν μεγάλωσε λίγο και μπορούσε να μιλήσει, άκουσε από κάποιους το λόγο της πίστης του Χριστού.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου παρακάτω:

Αγία Μαρίνα: ο συγκλονιστικός βίος της

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 2.75 (4 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.