ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Πλήθος κόσμου στην Αγία Κυριακή στο Ζεμενό Κορινθίας.

Ζεμενό Κορινθίας-ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέσθηκε απόψε απόγευμα Σαββάτου 6 Ιουλίου 2019, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός εις τον Ιερόν Ναόν Αγίας Κυριακής στο Ζεμενό Κορινθίας.

Να σημειωθεί ότι στον Ιερό Ναό φυλάσσονται λείψανα του Αγίου Βλασίου, Αγίων Αναργύρων, Αγίου Χαραλάμπους και Αγίου Τρύφωνος.

ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ: H αγία Κυριακή γεννήθηκε από χριστιανούς γονείς. Ήταν κόρη του Δωροθέου και της Ευσεβίας. Αυτοί ήταν άτεκνοι και παρακαλούσαν το Θεό να τους δώσει παιδί.

Πράγματι, ο Θεός ευδόκησε, και το χριστιανικό αυτό ζευγάρι απέκτησε παιδί. Γεννήθηκε ήμερα Κυριακή, γι’ αυτό και της έδωσαν το όνομα Κυριακή. Ανατράφηκε χριστιανικά και γαλουχήθηκε με τα νάματα της πίστεώς μας.

Λαγκαδά Ιωάννης στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE για Χορταρέα: Η Εκκλησία δέχεται τους πάντες

Κατά το φοβερό και ανελέητο διωγμό του Διοκλητιανού, οι γονείς συνελήφθησαν και μετά από ανάκριση βασανίστηκαν και αποκεφαλίστηκαν.

Η Κυριακή παραπέμφθηκε στον Καίσαρα Μαξιμιανό και από εκεί στον άρχοντα Βιθυνίας Ιλαριανό, ο όποιος της υπενθύμισε ότι η ομορφιά της είναι για απολαύσεις και όχι για βασανιστήρια.

Τότε η Αγία Κυριακή του απάντησε: «Ούτε στη νεότητα μου, ούτε στην ομορφιά μου δίνω την παραμικρή προσοχή.

Διαβάστε τη συνέχεια στο άρθρο Αγία Κυριακή-7 Ιουλίου: Η φυλάκιση και ο συγκλονιστικός βίος


Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-12)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.