ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ: Μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας σήμερα Κυριακή 7 Ιουλίου 2019 μιας και εορτάζουμε την Αγία Κυριακή. Ποιοι γιορτάζουν σήμερα.

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 7 Ιουλίου: Κυριακή, Κυριάκος, Κική, Κίκα, Κικίτσα, Κίτσα, Κορίνα, Σάντυ, Κίτσος, Ντομένικα, Ρία, Ύρια, Ια

H αγία Κυριακή γεννήθηκε από χριστιανούς γονείς. Ήταν κόρη του Δωροθέου και της Ευσεβίας. Αυτοί ήταν άτεκνοι και παρακαλούσαν το Θεό να τους δώσει παιδί.

Πράγματι, ο Θεός ευδόκησε, και το χριστιανικό αυτό ζευγάρι απέκτησε παιδί. Γεννήθηκε ήμερα Κυριακή, γι’ αυτό και της έδωσαν το όνομα Κυριακή. Ανατράφηκε χριστιανικά και γαλουχήθηκε με τα νάματα της πίστεώς μας.

Κατά το φοβερό και ανελέητο διωγμό του Διοκλητιανού, οι γονείς συνελήφθησαν και μετά από ανάκριση βασανίστηκαν και αποκεφαλίστηκαν.

Η Αγία Κυριακή παραπέμφθηκε στον Καίσαρα Μαξιμιανό και από εκεί στον άρχοντα Βιθυνίας Ιλαριανό, ο όποιος της υπενθύμισε ότι η ομορφιά της είναι για απολαύσεις και όχι για βασανιστήρια.

Τότε η Αγία Κυριακή του απάντησε: «Ούτε στη νεότητα μου, ούτε στην ομορφιά μου δίνω την παραμικρή προσοχή.

Πριν πέσει η σπάθη, προσευχόμενη παρέδωσε το πνεύμα της στον Κύριο. Η μνήμη της αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής τιμάται από την Εκκλησία μας στις 7 Ιουλίου.

Διαβάστε αναλυτικά ποιοι γιορτάζουν σήμερα της Αγίας Κυριακής, Κυριακή 7 Ιουλίου 2019 σύμφωνα με την Εκκλησία μας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.