ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Εορτάζεται η μνήμη της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου εις τον Ιερόν Ναόν Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και Αγ. Χαραλάμπους Χαλανδρίου.

Χαλάνδρι ΤΩΡΑ-ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάζεται η Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου στο Χαλάνδρι.

Αυτήν την ώρα τελείται Μέγας Εσπερινός επί τη εορτή της μνήμης της Οσίας Ειρήνης εις τον Ιερόν Ναόν Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και Αγ. Χαραλάμπους Χαλανδρίου, ιερουργούντος του π.Κυρίλλου και π.Κωνσταντίνου.

Οι πιστοί έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν Ιερό Λείψανο της Αγίας Ειρήνης.

Στους ιερούς ναούς, που τιμάται η μνήμη της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου γίνεται η Ευλόγηση των Μήλων, εις ανάμνησιν των τριών μήλων που δόθηκαν από τον Παράδεισο προερχόμενα, στην Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου.

Λιτανεύονται τα μήλα μέσα στο ναό και κατόπιν τοποθετούνται μπροστά στη θαυματουργό εικόνα στο ιερό θρονί της Αγίας Ειρήνης, διαβάζεται η ειδική ευχή και αγιάζονται.

Η χάρη του Θεού τα μεταβάλλει σε άγια μήλα,τα οποία αν καταναλωθούν ύστερα από τριήμερη νηστεία και με πίστη, μπορούν να βοηθήσουν σε προβλήματα με ατεκνία, αλλά και σε άλλα προβλήματα υγείας. Υπάρχει καταγεγραμένο πλήθος τεκνοποιήσεων αλλά και κάθε είδος θαυμάτων.

Η Αγία Ειρήνη Χρυσοσβαλάντου καταγόταν από την Καππαδοκία και διακρινόταν όχι μόνο για την ευσέβεια της, αλλά και για την σωματική ωραιότητα της και για την ευγενή ανατροφή της. Είχε ζητηθεί λοιπόν σε γάμο, από διακεκριμένο άνδρα του παλατιού και ξεκίνησε για το Βυζάντιο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο άρθρο Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου-προστάτιδα γονιμότητας: Βίος και τα μήλα της ατεκνίας


Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.