Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου- Αφίδνες ΤΩΡΑ: Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε την Τρίτη 27 Ιουλίου ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στο ομώνυμο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο στις Αφίδνες.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Το Παρεκκλήσιο της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου είναι ένα από τα 22 Παρεκκλήσια του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αφιδνών, το οποίο χτίστηκε σε οικόπεδο της Εκκλησίας πριν από εννέα χρόνια.

Παρεκκλήσι Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αφιδνών- Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών.

@orthodoxiaonline

Αγία Ειρηνη Χρυσοβαλαντου: Εσπερινος στις Αφίδνες #ειρηνη #εκκλησια online

♬ πρωτότυπος ήχος – Ορθοδοξία

Το Ευαγγέλιο της Τετάρτης 28 Ιουλίου 2021. Εορτή της Ορθοδοξίας: Οι Άγιοι Πρόχορος, Νικάνωρ, Τίμων και Παρμένας οι Απόστολοι. Η Οσία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου. Ο Όσιος Παύλος ο Ξηροποταμινός. Κατά Ματθαίο: Oι παραβολές του κόκκου του σιναπιού και του προζυμιού. Η χρήση των παραβολών. Η εξήγηση της παραβολής των ζιζανίων. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση.

Μελετήστε το Ευαγγέλιο κάθε μέρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Κατά Ματθαίο Άγιο Ευαγγέλιο, Κεφάλαιο ΙΓ'(13) 31-36

῎Αλλην παραβολὴν παρέθηκεν αὐτοῖς λέγων· ὁμοία ἐστὶν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν κόκκῳ σινάπεως, ὃν λαβὼν ἄνθρωπος ἔσπειρεν ἐν τῷ ἀγρῷ αὐτοῦ·
ὃ μικρότερον μέν ἐστι πάντων τῶν σπερμάτων, ὅταν δὲ αὐξηθῇ, μεῖζον πάντων τῶν λαχάνων ἐστὶ καὶ γίνεται δένδρον, ὥστε ἐλθεῖν τὰ πετεινὰ τοῦ οὐρανοῦ καὶ κατασκηνοῦν ἐν τοῖς κλάδοις αὐτοῦ.

Η συνέχεια στο άρθρο Ευαγγέλιο Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 – Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.