Αφιέρωμα στα Μοναστήρια του Μαλεβιζίου ενόψει της εορτής του Πάσχα.

Σε Αγία Φωτεινή είναι αφιερωμένη ο ναός που βρίσκεται στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίας Φωτεινής ψηλά στο δρόμο που οδηγεί προς τη Ροδιά. Με θέα την παραλία της Παντάνασσας, το γυναικείο μοναστήρι ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1991 με πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Τιμόθεου. Η Μονή εκτός από τα κελιά των μοναχών και το ναό της Αγίας Φωτεινής, φιλοξενεί το παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου, καθώς και τον τάφο του ιδρυτή της.

Όταν βρεθείτε προς την Παντάνασσα, μην αμελήσετε να επισκεφτείτε την Μονή της Αγίας Φωτεινής, η οποία φημίζεται για τον υπέροχο αρχιτεκτονικό της διάκοσμο. Γεωμετρικά σχήματα, λουλούδια και δελφίνια διακοσμούν το εξωτερικό κέλυφος του κτιρίου παίζοντας ένα παιχνίδι χρωμάτων με τις εναλλαγές της γκρι, μπεζ και κεραμιδί πέτρας. Πριν προσκυνήσετε στο ναό της Αγίας Φωτεινής, ξεδιψάστε στη βρύση της Μονής και αγναντέψτε την υπέροχη θέα που θαυμάζουν κάθε πρωί οι μοναχές.

Η Μονή της Αγίας Φωτεινής φοράει τα γιορτινά της την 26η Φεβρουαρίου, την Κυριακή της Σαμαρείτιδας.

Η Αγία Μεγαλομάρτυς Φωτεινή, που καταγόταν από τη Σαμάρεια, πήγαινε κάθε μεσημέρι στο πηγάδι έξω από την πόλη, το λεγόμενο πηγάδι του Ιακώβ, για να γεμίσει νερό τη στάμνα της. Εκεί μια μέρα, συνάντησε τον Ιησού Χριστό, που της φανέρωσε όλη της τη ζωή, λέγοντας ότι Αυτός είναι «τό ὕδωρ τό ζῶν», δηλαδή η αστείρευτη πηγή του Αγίου Πνεύματος. Από αυτό το νερό βαφτίστηκε Χριστιανή, μεταξύ των πρώτων γυναικών της Σαμάρειας, και ονομάστηκε Φωτεινή. Τότε, ξεκίνησε τη διάδοση του Ευαγγελίου στην Αφρική και τη Ρώμη, αφιερώνοντας τη ζωή της στον Κύριο, μέχρι που πέθανε μαρτυρικά από τον αυτοκράτορα Νέρωνα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.